Veïns de Benimaclet planten 120 arbres en els terrenys del PAI per a "reivindicar zones verdes reals"

Guardar

accion pai benimaclet
accion pai benimaclet

El col·lectiu Plantem Benimaclet ha dut a terme una acció col·lectiva i popular en els terrenys del PAI per a identificar el camí històric de les Cinc Fonts i "reivindicar zones verdes reals" per al barri.

Així, al voltant d'un centenar de persones han plantat 120 arbres i arbustos i han netejat el camí. Els veïns han denunciat que aquest solar, situat al costat del camp del Sporting de Benimaclet, "va ser netejat per l'Ajuntament fa dos mesos i fins llavors era un espai abandonat i descurat per Metrovacesa", ha indicat Plantem Benimaclet en un comunicat.

En aquesta línia, han agregat que el sòl estava "replet d'enderrocs, xeringues, cristalls i plàstics acumulats durant anys", que l'associació va netejar el passat 21 de març a través d'una acció popular en els terrenys del PAI Benimaclet Est.

El col·lectiu ha subratllat que, amb aquesta intervenció "col·lectiva", el barri "torna a decidir quin model de ciutat vol i necessita" i ha convidat a tots els veïns a "passejar i gaudir del canvi, a aprendre d'on ve aquest camí històric i a plantar i cuidar el seu arbre".

"Altres models de ciutat, fora del ciment i l'especulació del sòl són possibles i viables. La història és nostra i la fem els barris, pas a pas, arbre a arbre", han manifestat.

Plantem Benimaclet ha destacat que aquesta acció "no pretén okupar horts urbans" i que "tampoc es tracta d'aplanar sòl privat". "L'objectiu és crear zones verdes reals per al barri", han insistit.

Arxivat a:

Destacats