Veïns de Benimaclet omplin els carrers de cartells contra el botellot: "És una situació insostenible"

Guardar

Cartell en el barri de Benimaclet per a reclamar el dret al descans dels veïns
Cartell en el barri de Benimaclet per a reclamar el dret al descans dels veïns

Veïns del barri de Benimaclet de València s'han donat cita durant el matí d'aquest dissabte per a pintar cartells contra el botellot i col·locar-los en carrers on es concentra aquesta problemàtica, a fi de demanar que es respecte el descans de les persones que resideixen en la zona i denunciar que viu una "situació insostenible" que requereix solucions "complexes".

Des de les 09.00 hores i fins passat el migdia, els veïns s'han congregat en la plaça de Benimaclet, brotxes i retoladors en mà, per a vestir la plaça i un descampat pròxim a la Murta amb missatges en els quals reivindiquen el seu "dret al descans" i demanen "evitar el soroll en la plaça".

En paraules d'un dels responsables de Cuidem Benimaclet, Carlos Marcos, "és una acció que demostra que realment en Benimaclet és una situació insostenible per als veïns" que "no pot continuar així".

Durant els últims dies, la policia s'ha mobilitzat fins a la plaça i ha evitat que es produïsca el botellot. "No es pot coexistir en una realitat d'escàndol de dimecres a dissabte amb una vida quotidiana, però tampoc es pot coexistir amb una presa policial. Ahir s'estaven plantejant tancar la plaça i això significa tancar un espai que els veïns teníem per a nosaltres", ha lamentat.

Per això, col·loquen missatges en els quals apel·len al civisme de la població i Cuidem Benimaclet crida a "una revisió del que està passant". "Realment ací el que hem de fer és una reflexió generalitzada sobre el que està passant, la Policia és un pegat al problema", ha indicat Marcos, abans de referir-se a qüestions com l'absència d'una alternativa d'oci assequible per a la joventut i el model de lloguer a estudiants que s'ha implantat en el barri.

En la mateixa línia s'ha pronunciat un altre dels veïns, Gabriel Manea, que ha destacat que la col·locació de cartells és un "pas molt xicotet" perquè a les persones que provoquen els sorolls "els és igual", però creu que l'acció aconsegueix "fer pressió social" perquè "les autoritats comencen a preguntar-se què poden fer".

Descriu la situació "deplorable" que s'ha donat setmanes arrere amb grups de persones reproduint música en altaveus, venda sedentària d'alcohol i la plaça plena de llandes, botelles i orines. No obstant això, segons aquest ciutadà, la presencial policial en l'entorn ha augmentat durant els últims dies, per la qual cosa aquestes nits han pogut dormir. Ha demanat, per tant, que la policia "continue venint".

No obstant això, ha reclamat solucions "més profundes" que incidisquen, des de l'educació, a "prevenir que la joventut faça el que està fent". A més, ha destacat la unitat dels veïns enfront d'aquest problema i com han compartit les possibles solucions. "Mirem al futur i veiem que més podem fer", ha ressaltat.

Arxivat a:

Destacats