Veïnat de Benimaclet ocupen de nou el Centre Social Okupat entre antidisturbis

Desenes d’agents han accedit al Centre Social Autogestionat de València per a desallotjar-lo i centenars de persones s’han concentrat per a protestar

Guardar

Imatge d'un terreny d'horta a Benimaclet
Imatge d'un terreny d'horta a Benimaclet

Veïns de Benimaclet han tornat a ocupar el Centre Social Autogestionat de València després que aquest matí desenes d'agents de la Policia Nacional hagen entrat per a canviar les portes i desallotjar aquesta alqueria ocupada en la qual es realitzen activitats culturals.

L'entrada dels agents, que es creu que s'ha pogut produir a través dels horts urbans que cultiven veïns i veïnes, ha provocat una mobilització veïnal en contra del desallotjament a través de les xarxes socials per a buscar suport i protestar per la mesura.

En tan sols uns minuts, aquesta crida ha concentrat a centenars de persones, que s'han unit en càntics per a protestar per les actuacions dels cossos de seguretat, ja que segons assenyalen alguns mitjans de comunicació, s'han produït càrregues antidisturbis contra algunes de les persones concentrades. Així ho ha recollit el periodista Miquel Ramos:

https://twitter.com/Miquel_R/status/1338453519385423874

Aquest centre havia tingut quatre notificacions prèvies del jutjat per una denúncia en la qual es fa referència al fet que l'alqueria es troba en una propietat de la Societat de Gestió d'Actius procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb). No obstant això, fonts consultades per Las Provincias han assenyalat que es tracta d'un desallotjament il·legal.

El terreny en el qual s'assentisca el Centre Social Autogestionat de València es troba en uns terrenys afectats pel PAI de Benimaclet.

Arxivat a:

Destacats