València treballa en "diferents escenaris" per als actes fallers suspesos

El regidor de Falles de València, Santiago Ballester, està treballant en coordinació amb Junta Central Fallera

Guardar

Imatge de la Crida de València / Foto: JCF
Imatge de la Crida de València / Foto: JCF

L'incendi en Campanar del passat dijous, que es va saldar amb la vida de deu persones, va fer que l'Ajuntament de València decretara tres dies de dol oficial, que finalitzaven este dilluns a les 12.00 hores, i que va provocar la suspensió de tots els actes fallers previstos per a este cap de setmana.

El regidor de Falles a València, Santiago Ballester, ja està treballant en coordinació amb Junta Central Fallera en "diferents escenaris" de cara a la celebració de les festes d'este mes de març, però també per a reubicar els actes suspesos com la Crida, acte que dona inici a les Falles de València. No obstant això, encara no hi ha res confirmat.

I és que com ha assegurat, este dilluns, l'alcaldessa de València, María José Catalá, en la roda de premsa posterior a la Junta de Govern Local, "en estos moments el primer són les víctimes de l'incendi i els seus familiars". Així, ha remarcat que encara no s'ha pogut asseure a tractar el tema davant la urgència del succés en Campanar. De fet, ha assenyalat que "no crec que tinga temps per a fer-ho ni en les pròximes 24 ni 48 hores".

D'esta manera, tot apunta que fins a finals d'esta setmana no se sabrà res sobre quan se celebrarà la Crida de les Falles de València 2024.

València agilitza les ajudes per als afectats

Finalment, l'alcaldessa de València ha informat, este matí, que s'han concentrat totes les gestions en un Punt Únic d'Atenció en Tabacalera des del qual s'abordaran els reallotjaments als habitatges de Safranar d'aquelles persones que el sol·liciten; l'atenció a familiars que han perdut a algun ser estimat en l'incendi; les gestions per a noves escolaritzacions i ingressos en residències o centres de dia; l'acompanyament per a l'organització de funerals; o la tramitació d'ajudes econòmiques oferides per la Generalitat Valenciana.

Així mateix, ha informat que es començarà ja amb el reallotjament dels afectats als habitatges de Safranar. Així, "s'ha establit un termini d'ocupació inicial de tres mesos, però que serà prorrogable quant de temps siga necessari". No obstant això, ha explicat, "necessitàvem establir un període de temps, ja que ara comença el treball d'atenció individualitzada per a estudiar les necessitats de cada nucli familiar tenint en compte el seu context econòmic i social".

Arxivat a:

Destacats