València es tiny de morat pel 25N

La Ciutat de les Arts i les Ciències s'il·lumina de morat aquest dissabte pel Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona

Guardar

La Ciutat de les Arts i les Ciències de València de color morat pel 25N
La Ciutat de les Arts i les Ciències de València de color morat pel 25N

Aquest dissabte, la Ciutat de les Arts i les Ciències de València es vestirà de morat per a commemorar el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona. La iniciativa cerca sensibilitzar sobre la violència de gènere i mostrar solidaritat amb les víctimes d'aquesta xacra social. L'Hemisfèric, el Museu de les Ciències, l'Oceanogràfic i el Palau de les Arts participaran en aquest gest simbòlic il·luminant les seues estructures de color morat des de les 17.30 hores fins a la mitjanit.

L'encesa especial d'aquests emblemàtics edificis s'uneix a una pràctica global en la qual diversos monuments a tot el món s'il·luminen amb colors específics per a conscienciar sobre diferents causes. En aquest cas, el morat simbolitza el compromís en la lluita contra la violència cap a les dones.

Aquest gest no és la primera vegada que els principals monuments de la ciutat s'il·luminen amb colors especials per a conscienciar sobre diferents temàtiques. En els últims mesos, la ciutat de València ha presenciat com l'Ajuntament s'il·luminava de verd quan va ser triada Capital Verda Europea, o amb la Senyera durant les celebracions del 9 d'Octubre.

La il·luminació habitada de la Ciutat de les Arts i les Ciències és part d'una sèrie d'activitats i manifestacions que tindran lloc a la ciutat amb motiu del 25 de novembre. Aquesta data, designada com el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, cerca sensibilitzar i mobilitzar a la societat per a erradicar la violència de gènere en totes les seues formes.

La participació d'aquests icònics edificis en la iniciativa subratlla el compromís de la ciutat de València en la promoció de la igualtat i el rebuig de qualsevol forma de violència cap a les dones. La simbòlica il·luminació habitada pretén recordar la importància de treballar conjuntament per a construir una societat lliure de violència de gènere.

Destacats