València tindrà espais lliures de fum en alguns dels seus parcs, jardins i places

L'objectiu és habilitar zones sense fum en entorns que han de generar hàbits saludables com a parcs infantils o zones d'exercici per a majors

Guardar

Dues dones descansen en un parc de València. Imatge de Xisco Navarro
Dues dones descansen en un parc de València. Imatge de Xisco Navarro

L'Ajuntament de València crearà espais lliures de fum en alguns parcs, jardins i places de la ciutat. L'objectiu del Consistori és habilitar zones sense fum en entorns que han de generar hàbits saludables com, per exemple, parcs infantils o zones d'exercici per a majors.

L'alcaldessa María José Catalá ha anunciat que s'està estudiant la possibilitat d'habilitar aquests espais durant la visita a la nova seu a València de l'Associació Espanyola contra el Càncer (AECC), una seu situada en l'avinguda del Port, 13, on, precisament, hi ha una plaça amb una zona sense fum.

"La plaça que limita amb aquesta seu s'ha considerat espai lliure de fum perquè és una zona que té un parc infantil i l'Ajuntament pren l'exemple de l'Associació Espanyola contra el Càncer". En aquest sentit, Catalá s'ha compromés a estudiar l'ampliació a la resta de València. "Volem ampliar aquesta mesura no sols en aquesta plaça, sinó en més places de la ciutat, on existeixen entorns que han de generar hàbits saludables, on hi ha un parc infantil o una zona d'exercicis per a persones majors, s'establisca d'alguna forma que siga un entorn lliure de fums i lliure de persones que generen aquests hàbits".

En aquest sentit, l'alcaldessa ha destacat la "màxima implicació de l'Ajuntament en la carrera contra el càncer que tindrem a finals d'octubre, en l'acapte anual, que sempre col·laborem amb ells, però també en iniciatives noves que ells han generat, com els espais lliures de fum a la ciutat".

Durant la visita, Catalá ha subratllat també "la gran història i la tasca de l'Associació Espanyola contra el Càncer" i ha afirmat que "les noves instal·lacions són increïbles, es nota la qualitat humana i la calidesa i s'ha aconseguit que el lloc siga meravellós per a atendre els malalts".

María José Catalá s'ha sumat a l'assoliment que "l'objectiu de l'associació per a 2030 és aconseguir un 70% de supervivència de la malaltia i, per això, hem de col·laborar en el repte de la investigació". L'alcaldessa ha afegit que "cuidarem els espais de la ciutat perquè siguen saludables, especialment els vinculats a la infantesa. L'Ajuntament pot i deu col·laborar més amb l'associació i aquest ajuntament estarà a l'altura perquè hi ha molt per fer. Ens n'anem amb deures".

Destacats