València tindrà el primer hospital intel·ligent d'Espanya

L'Hospital Universitari Doctor Peset de València implanta una plataforma que monitorarà els serveis generals

Guardar

Hospital Universitari Dr. Peset Aleixandre
Hospital Universitari Dr. Peset Aleixandre

L'Hospital Universitari Doctor Peset de València serà el primer centre sanitari intel·ligent d'Espanya. I ho serà gràcies a la inversió de 100.000 euros amb la qual s'implantarà una plataforma que monitorarà tots els serveis hospitalaris no assistencials, com a gasos medicinals, qualitat de l'aigua, temperatura de neveres de vacunes o consums energètics, entre altres.

Aquesta transformació digital convertirà a l'hospital en un referent d'àmbit estatal dins de l'ecosistema de Smart Hospital, amb la mateixa filosofia i idiosincràsia en què es basen les ciutats intel·ligents.

Així, gràcies a aquesta inversió es continuarà apostant per la innovació i les noves tecnologies després d'implementar una plataforma per a optimitzar i automatitzar tota la informació i monitorar paràmetres com a cabals, consums o possibles avaries dels dispositius interconnectats de forma més eficient i ràpida, amb la fi última de millorar els resultats en salut de pacients i crear entorns amb noves capacitats per a professionals.

L'Hospital Universitari Doctor Peset està sent pioner a realitzar la transformació digital d'alguns serveis d'infraestructures, a través de la implantació de solucions IoT (Internet de les coses), com el monitoratge d'instal·lacions de gasos medicinals (en l'edifici de consultes externes), tractament d'aigües i dosatge (a l'hospital) i temperatura de neveres (en el laboratori d'anàlisis clíniques).

Ara, la nova plataforma Fiware, basada en l'estàndard europeu, permetrà normalitzar aquests resultats. Un estàndard que està alineat amb la Norma UNE 178 i defineix una arquitectura de plataforma horitzontal, escalable, interoperable, oberta i amb seguretat, requisits en els quals es fonamenten actualment els ecosistemes intel·ligents, com Smart Cities, Smart Building o Destinacions Turístiques Intel·ligents, una plataforma ja implantada en grans ciutats de la Comunitat Valenciana com València o Benidorm.

El projecte té un termini màxim d'execució de dos mesos i està cofinançat per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) com a part de la resposta a la pandèmia de la COVID-19.

Destacats