València suspén la taxa de terrasses del segon semestre a l'hostaleria

Guardar

hosteleria-plaza-virgen
hosteleria-plaza-virgen

La Regidoria d'Hisenda portarà al ple municipal la supressió de les taxes de taules i cadires de terrasses del sector de l'hostaleria corresponents al segon semestre de 2021. El regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, ha valorat que "la quantia total ascendeix a 1 milió d'euros, de manera que quedaran totalment exempts del pagament d'enguany".

L'Ajuntament de València ja havia aprovat la suspensió d'aquesta taxa per als primers sis mesos de l'exercici. Sanjuán ha volgut "agrair al sector de l'hostaleria l'esforç que ha realitzat durant la pandèmia per a mantenir les mesures de seguretat que ens han ajudat a salvar vides".

Amb la supressió del cobrament d'aquesta taxa ha explicat que el consistori "deixarà d'ingressar 2 milions d'euros amb els quals ajudarem a un sector que està fent un exercici de responsabilitat col·lectiva perquè, cada vegada que s'ha baixat una persiana o reduït els aforaments, s'han salvat vides".

L'edil ha remarcat també que molts negocis "van haver de baixar la persiana amb el perjudici que això va comportar també per als seus treballadors i treballadores". Per això, ha assenyalat que, amb aquesta nova mesura, la Regidoria d'Hisenda "continua treballant per buscar fórmules que ajuden a compensar el gran esforç econòmic realitzat per l'hostaleria".

"És just que en l'Ajuntament posem de la nostra part perquè el segon semestre d'enguany siga el de la recuperació i tots impulsem aquest tipus de mesures per eixir de la crisi sense deixar a ningú arrere i menys a aquests xicotets empresaris i persones autònomes que depenen del bon funcionament de l'administració", ha exposat.

Sanjuán ha recordat que aquesta mesura també està inclosa en l'acord per la reconstrucció que va aprovar el Govern municipal amb el suport de Ciutadans pel qual es comprometia a "suspendre o modular les taxes de contingut econòmic" per a "compensar les restriccions a l'activitat que han hagut d'assumir a conseqüència de la crisi de la COVID-19".

Destacats