València substitueix els dos forns crematoris del tanatori i el seu sistema de filtració i redueix un 83 % les emissions de diòxid de carboni

Guardar

1213 forns crematoris reducció gasos 2
1213 forns crematoris reducció gasos 2

L'Ajuntament està ultimant els treballs de substitució dels dos forns crematoris del tanatori municipal, així com del seu sistema de filtració, per aconseguir "una millora des de la perspectiva mediambiental gràcies a una reducció important de les emissions de gasos contaminants així com del consum energètic". El regidor de Cementeris i Servicis Funeraris, Alejandro Ramon, ha explicat que aquesta intervenció se suma a les ja realitzades "dins l'estratègia global del govern municipal per fer front a l'emergència climàtica i reforçar totes les polítiques respectuoses amb el medi ambient".

Les adaptacions dels forns crematoris es van encetar en estiu i es preveu que acabaran a finals del pròxim mes de febrer. "Els nous forns suposen un gran avanç en gestió mediambiental, amb una reducció molt important dels contaminants que s'emeten", ha explicat Ramon en referència a la reducció de partícules contaminants en un 75 % o de diòxid de carboni en un 83 %, entre altres millores, gràcies a la instal·lació dels nous forns d'última tecnologia i el nou sistema de filtració doble, "un dels sistemes més avançat que hi ha al mercat".

El canvi suposarà alhora un avanç qualitatiu en els processos de cremació, una reducció del temps d'incineració i la possibilitat de suportar major càrrega de treball. Tot, mentre es redueix la petjada de carboni del crematori municipal gràcies al descens d'un 40 % dels consums de combustibles. "Totes aquestes millores volem que redunden en un servici i una atenció millors per a totes les famílies que opten per la incineració", ha explicat.

El nou sistema incorpora, a més, un quadre amb control remot per poder controlar tots els paràmetres de la planta en temps real i garantir el seu bon funcionament. "Amb tot, situem el crematori municipal a l'avantguarda de la depuració de gasos dels crematoris dels països més exigents des d'una perspectiva mediambiental a la Unió Europea", ha afegit el regidor.

Destacats