València situa la xifra de desocupació com la millor en 16 anys

Guardar

LABORA ofrece nuevos cursos de idiomas gratuitos: cómo inscribirse en ellos
LABORA ofrece nuevos cursos de idiomas gratuitos: cómo inscribirse en ellos

La ciutat de València ha registrat un total de 46.784 aturades este mes de març, una xifra que se situa com la millor dada de desocupació a la ciutat en 16 anys, segons les dades facilitades per Labora i elaborats per l'Observatori Socioeconòmic d'Ocupació i Formació de València Activa.

En total, l'últim any l'atur ha baixat en 2.032 persones, caient, per tant, un 4,2%, i en els 2 últims anys ha descendit en 5.071 persones. És a dir, des de 2022 la desocupació ha caigut un 9,8%.

En termes intermensuals la desocupació ha baixat en 427 persones, el 82,5% d'elles són dones. En total, de les 10 persones que han trobat ocupació en l'últim mes, 8 en són dones.

"Cada vegada estem més a prop d'aconseguir el nostre objectiu: aconseguir que la taxa de desocupació arribe als nivells de 2007. Dades com les que hui hem conegut ens indiquen que anem en la bona direcció, ja que mes a mes, ens trobem davant un escenari òptim per a la creació d'ocupació a València", ha destacat el segon tinent d'alcalde i regidor d'Ocupació, Juanma Badenas.

Igualment, segons les dades facilitades per Labora, el mes de març a València es van firmar 21.793 contractes, 11.130 indefinits i 10.663 temporals, això és, un 51,1% són contractes de tipus indefinit.

D'altra banda, i segons les últimes dades facilitades per la Seguretat Social, relatives al mes de febrer de 2024, València, amb el creixement del 4,5%, va registrar de nou la major pujada anual d'afiliacions a la Seguretat Social entre les principals ciutats espanyoles. En concret, les afiliacions en este període han augmentat en 19.307 persones fins a les 445.026 persones afiliades, situant-se com el millor mes de febrer des de 2006 i la tercera millor dada mensual absoluta des que existeixen registres.

Destacats