València serà la capital mundial de l'alimentació en 2017

Guardar

1010 Capital Mundial Alimentació 2
1010 Capital Mundial Alimentació 2

Divendres que ve València serà declarada oficialment, a Roma, Capital Mundial de l’Alimentació per a l’any 2017. Joan Ribó, Carlos Galiana i Consol Castillo han destacat la importància d’este reconeixement a les polítiques alimentàries empreses pel govern municipal fins i tot abans que es presentara la candidatura, així com la plena connexió i coincidència amb les que propugna Nacions Unides a través de la FAO.

Joan Ribó ha anunciat la capitalitat mundial alimentària de València per a 2017 en una roda de premsa que ha oferit amb Consol Castillo i Carlos Galiana, els dos regidors del Govern de la Nau que han promogut la candidatura presentada el passat mes de juliol, i per la qual s’ha decantat Nacions Unides, a través de la FAO, l’organisme per a l’alimentació, davant de la de la ciutat israeliana de Tel Aviv.

Abans de revelar l’elecció de València, Ribó s’ha referit a la importància que el govern de la ciutat ha atorgat des del primer moment a la vinculació de l’horta periurbana de la nostra ciutat amb l’alimentació de proximitat, la posada en marxa de mercats locals, la reforma i posada en valor de la Tira de Comptar, la creació d’un Consell Alimentari Valencià que aprofundisca, per exemple, en aspectes com la relació entre salut i alimentació o altres iniciatives a través de les quals l’Ajuntament s’ha decantat des del primer dia de la legislatura per una alimentació de qualitat, mediterrània, sana i baixa en greixos i sucres per als valencians i valencianes de qualsevol edat.

L’alcalde Ribó ha recalcat l’aposta pel benestar dels ciutadans potenciant una alimentació de proximitat estretament relacionada amb l’horta periurbana. Ha destacat, igualment, el potencial de la indústria agroalimentària valenciana, de la qual ha recordat que és la segona amb més volum d’exportació “i tres de les principals empreses valencianes pertanyen al sector agroalimentari”.

Arxivat a:

Destacats