València serà el primer ajuntament a oferir atenció psicosocial gratuïta a adolescents per prevenir la violència de gènere

Guardar

violencia genero ep
violencia genero ep

La regidora d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Lucía Beamud, ha explicat que l'Ajuntament de València serà el primer ajuntament valencià a oferir un servici de prevenció i d'atenció a la violència de gènere en adolescents i població juvenil. I és que, tal com explica Beamud, "actualment s'ha detectat un augment de la violència de gènere i masclista en la població adolescent i jove. La forma d'exercir aquesta violència ha evolucionat tenint en compte les noves formes de comunicació i relacions socials, molt importants en la població juvenil. Entre aquesta població, la violència s'exerceix freqüentment a través del creixent ús de les xarxes socials, donant lloc al ciberassetjament".

Per prevenir i atendre aquestes situacions, l'Ajuntament oferirà un servici de prevenció de la violència de gènere i d'intervenció psicosocial dirigida a adolescents i joves que han patit alguna situació de violència i també als qui l'han provocada. Els objectius que es persegueixen són prevenir la violència de gènere entre la població juvenil mitjançant actuacions específiques, principalment per mitjà de les tecnologies de la informació i comunicació i les xarxes socials.

També es treballarà a detectar i identificar les principals característiques de les adolescents i joves que han estat objecte de situacions d'incipient violència de gènere (edat, nivell d'estudis, nacionalitat, classe social i zona de residència de la ciutat) i el tipus de violència soferta (psicològica, física, econòmica, sexual, simbòlica o virtual).

Tal com ha dit Beamud, es tracta "d'atendre les adolescents i joves que han patit alguna situació de violència de gènere per a la seua recuperació i la de les seues famílies. Però, també, d'atendre els adolescents i joves que han provocat alguna situació de violència de gènere per al seu reaprenentatge i rehabilitació i per al de les seues famílies".

Les persones destinatàries del servici municipal seran la comunitat educativa i el teixit social de la població juvenil, dones i homes adolescents i joves d'entre 14 i 17 anys i mares, pares i familiars amb els quals convisquen aquests adolescents i joves.

La regidora Beamud, que demà presentarà aquest nou servici al Consell de la Joventut de València, ha conclòs que "una major implicació de la comunitat educativa, un sistema educatiu que eduque en la diversitat afectivosexual i de gènere, més activitats i campanyes de sensibilització sobre diversitat i ciberassetjament, una major implicació de les famílies, i un major suport institucional són claus per acabar amb l'assetjament escolar i el ciberassetjament, i en això estem totalment compromesos des de l'Ajuntament de València".

Destacats