València se suma hui a la lluita contra el canvi climàtic amb el concurs d'idees Climathon

Guardar

1024 Climathon
1024 Climathon

La reducció del consum d'energia a València serà el repte a què s'enfronten els i les participants finalistes d'este esdeveniment internacional, promogut per Climate-KIC, que se celebra simultàniament a 60 ciutats de 30 països”, ha destacat el responsable de InnDEA i regidor d’Innovació, Jordi Peris. Las Naves acolliran la competició durant tot el dia i a última hora de la vesprada es donarà a conéixer l'equip guanyador.

València participarà hui en esta iniciativa que té com a objectiu trobar fórmules per a lluitar contra el canvi climàtic. Impulsat per InnDEA València i Climate-KIC, la major col·laboració pública-privada d'Europa centrada en la innovació per a mitigar el canvi climàtic, el Climathon a la nostra ciutat tindrà com a repte per als equips participants la reducció del consum d'energia a València.

El regidor d'Innovació i vicepresident d'InnDEA València, Jordi Peris, ha manifestat la intenció del consistori de “recollir les idees que sorgisquen d'esta competició i poder posar-les en marxa a la ciutat”. Peris ha incidit, a més, en la ferma línia d'actuació oberta per l'Ajuntament de València per a lluitar contra el canvi climàtic. “Este concurs és una activitat més que possibilita que els equips de participants treballen en una qüestió de vital importància com és la reducció del consum d’energia en domicilis particulars, en les indústries, els comerços o els edificis públics de la nostra ciutat. El nostre objectiu és treballar amb un esperit col·laboratiu en esta lluita”.

El jurat estarà format per tècnics d'InnDEA València, de l'Associació Valenciana d'Empreses del Sector de l'Energia (Avaesen), de Climate-KIC i de l'Ajuntament de València. Este jurat valorarà positivament les idees que aporten caràcter innovador, que comprenguen un enfocament social i que siguen aplicables a la ciutat.

El Climathon, de caràcter gratuït, tindrà un primer premi per a l'equip guanyador que consistirà en dos mesos de tutorització en Las Naves per a desenvolupar la idea seleccionada. Les persones participants disposaran d'assessorament de professionals que els guiaran durant la dinàmica de grups.

Destacats