València s'ompli de música, teatre, animació i cultura durant la Gran Nit de Juliol

Guardar

0720 Concert 50 aniversari 40 principals
0720 Concert 50 aniversari 40 principals

Des de les sis de la vesprada de hui fins a ben entrada la matinada del diumenge, el centre de la ciutat i barris com el de Nou Moles s'ompliran de concerts, cavalcades, teatre i espectacles pirotècnics per a celebrar la Gran Nit de Juliol. Nombrosos punts destacats del barri del Carme albergaran actuacions musicals que es podran presenciar seguint una ruta, mentre que els museus municipals estaran oberts fins a les dos de la matinada.

Per al regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, la resposta ciutadana que han aconseguit totes les propostes de la Gran Fira de València, “no solament està servint per a consolidar el públic tradicional de la Fira, sinó també perquè molta gent, sobretot els més jóvens, descobrisquen que a l'estiu València pot ser divertida i pot trobar-se cultura i creativitat en multitud de llocs”.

Fuset ha subratllat que la Gran Nit de Juliol no serà una excepció, sinó el punt culminant de les activitats que s'han desenvolupat durant tot el mes: “La música, la màgia, les cavalcades, la pólvora i moltes altres activitats seran les protagonistes d'una nit per a tots els públics, que estaran situades sobretot en el centre i també en alguns barris com el de Nou Moles, on tindrà lloc una mascletà en miniatura a les huit i mitja de la nit”.

La Gran Nit de Juliol quedarà inaugurada molt abans que arribe la nit del dissabte. Al migdia, la plaça del Mercat acollirà una exhibició de cant d’estil i balls valencians, i a les sis de la vesprada el Gremi de Campaners donarà un concert de campanes en la Torre del Micalet, recuperant una tradició de la Fira de Juliol que es remunta a 90 anys arrere.

A la vesprada arribarà el moment dels espectacles per a tots els públics, com el teatre infantil i sessions de màgia en el carrer, a més de la Cercafira, que recorrerà el carrer de la Pau amb la participació del circ Gran Fele i grups com Xarop de Canya i Black Bottom.

UN BARRI PLE DE MÚSICA

La gran varietat d'esdeveniments musicals ajudarà a convertir la nit del dissabte en una nit especial. Destaca especialment la Ruta del Carme, una “peregrinació” musical per llocs com el Centre del Carme, la Casa de les Roques, els museus de l’Almoina i de la Ciutat i les places de Manises, els Furs i el Carme. Tots estos acolliran breus concerts a càrrec de grups valencians de diversos estils que es podran seguir en una ruta animada pel grup La Trocamba Matanusca. Així mateix, la plaça de l'Ajuntament tornarà a acollir un gran concert quasi 30 anys després dels recordats concerts de Falles.

Igualment, els museus de la ciutat, tant privats com públics, mantindran les portes obertes fins a la mitjanit, “en una mostra de col·laboració entre administracions públiques com la Diputació, la Generalitat i este Ajuntament i les entitats privades”, en paraules de Pere Fuset. Tots els museus municipals, entre ells el de la Ciutat, el Faller, el del Corpus i la Llotja podran visitar-se fins a les dos de la matinada.

El regidor Fuset ha volgut animar a la participació ciutadana en tot el programa de la Gran Nit de Juliol a través de les xarxes socials amb el hashtag #GranNitVLC. “Aspirem al fet que demà a la nit els ciutadans el convertisquen en trending topic comentant i compartint les seues fotos i experiències, per a explicar al món allò que serà la Gran Nit de Juliol”, ha afirmat Fuset.

MODIFICACIONS DE TRÀNSIT I TRANSPORT PÚBLIC

D’altra banda, des del Centre de Gestió de Trànsit s’ha informat que amb motiu de la celebració del concert d'este dissabte a les nou de la nit en la plaça de l'Ajuntament, des de hui està prohibit l'estacionament de vehicles al voltant del perímetre i en l'aparcament davant de l'edifici de Correos. A partir de les huit del matí del dissabte, les línies d'EMT seran desviades. Així mateix, els carrers de la Pau i General Tovar quedaran tallats al trànsit el dissabte moments abans del començament de la Cercafira, abans de les set de la vesprada.

D'altra banda, les línies de metro, tramvia i EMT funcionaran fins a les dos de la matinada del diumenge. La línia 5 de l'EMT tindrà una freqüència de 10 minuts de pas; la 79, tindrà una freqüència de 13 minuts, mentre que la 2 i la 81 oferiran servicis cada mitja hora. Les línies nocturnes doblaran la seua freqüència i la línia especial Correnit tindrà una freqüència de pas de 25 minuts.

Arxivat a:

Destacats