València revalida el seu títol com a ciutat més saludable del món

Guardar

Torres de Serrans de València
Torres de Serrans de València

València ha tornat a ser nomenada la ciutat més saludable del món per la consultora de productes financers Money.co.uk. "Per segon any consecutiu, els resultats d'aquest estudi han tornat a coronar la capital del Túria per ser la ciutat que millor cuida de la salut dels seus habitants i visitants", ha afirmat el regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano García.

García ha afirmat que aquest "és el moment de València. Acabem de presentar la Guia Michelin d'Espanya i Portugal 2022, som Capital Europea del Turisme Intel·ligent i Capital Mundial del Disseny, i ens trobem immersos en un any de cinema que tindrà el seu moment àlgid durant el lliurament dels premis del cinema espanyol, la Gala dels Goya". En el terreny esportiu, també ha destacat esdeveniments tan importants com ara la Marató o la celebració com a seu dels Gay Games.

A més, ha recordat que diversos mitjans internacionals han triat València com a destinació turística recomanada enguany. "I això, per descomptat, és fruit d'un treball que va començar fa sis anys, en l'anterior legislatura. Va ser aleshores quan ens vam centrar en un turisme consensuat amb sectors com l'empresarial que també està bolcat en què la ciutat siga més sostenible, més saludable i més segura", ha afirmat.

L'estudi destaca que València manté, també en 2022, el títol de ciutat més saludable del món, i valora especialment la seua gastronomia i clima, així com un ric patrimoni musical i cultural que permet "als residents posar l'accent en la connexió social i que els porta a un equilibri molt saludable entre el treball i la vida". Així mateix, ressalta que "la ciutat també té baixes taxes de contaminació i molt bona atenció mèdica". Amb una alta esperança de vida situada en 83,5 anys, "les persones locals compten amb una llarga vida per a gaudir de tot el que els ofereix València", indica el document.

L'estudi ha tingut en compte factors fonamentals que contribueixen a un estil de vida saludable com els nivells d'obesitat, l'esperança de vida, els nivells de contaminació, l'atenció sanitària, la seguretat, l'índex de criminalitat i les hores de llum solar. A més, enguany han afegit altres característiques com són el nombre de sanitaris per cada 100.000 habitants, la despesa sanitària, el percentatge de la població amb accés a ajudes sanitàries i la prevalença de trastorns mentals i per consum de substàncies.

Arxivat a:

Destacats