València retira 117 tones de restes vegetals en la Devesa del Saler en el primer trimestre

Guardar

 Poda en la Devesa
Poda en la Devesa

L'Ajuntament de València ha retirat des de principi d'any en 2022 un total de 117,38 tones de restes vegetals del bosc de la Devesa del Saler, «una mesura necessària per a prevenir incendis i que s'ha mostrat molt efectiva després de confirmar-se la reducció significativa d'hectàrees cremades en els últims anys», ha explicat el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo. Les principals tasques de control de la biomassa s'han dut a terme en el perímetre de les zones habitades de la Devesa i al voltant de camins d'accés, que són essencials per accedir pels sistemes d'extinció en cas d'incendi.

El Servei Devesa-Albufera ha realitzat en el primer trimestre d'enguany un total de 39 parts de treball de prevenció d'incendis mitjançant la retirada de restes vegetals, que han arribat fins a 117,38 tones. Els treballs s'han centrat en 24 tipologies diferents d'intervencions, encara que les principals actuacions es van dur a terme en els entorns habitats i d'oci, «ja que, com és normal, és on existeix major risc que es produïsca algun conat de foc», ha explicat el vicealcalde Sergi Campillo. De fet, dels 39 parts, 18 corresponen a les zones edificades.

La contracta del Servei de Disminució del Risc d'incendi està formada per un grup de 8 treballadors especialitzats, que actuen sota la direcció d'un tècnic mediambiental. L'import dels treballs realitzats en aquest primer trimestre ha sigut de 78.078 euros.

Entre les principals actuacions del servei Devesa-Albufera per al control de la biomassa destaca la de vigilar la vegetació que envaeix la zona urbanitzada, com les carreteres CV-500, CV-5010, camins, carrers, places, rotondes, etc. En aquests entorns es van generar un total de 43,28 Tn.
També s'han fet treballs per controlar la vegetació que envaeix itineraris per als vianants i el carril bici de la Devesa, o el control del desenvolupament de la vegetació annexa a vials d'efectius de seguretat i Protecció Civil (viàries d'accés restringit), en el qual se segueix el criteri del control de vegetació que envaeix zona urbanitzada

Per a Campillo, «aquests treballs que fem regularment ajuden a baixar la quantitat de necromassa al bosc de la Devesa, un bosc que és un exemple de restauració ambiental des de fa dècades i que és un vertader pulmó per a la ciutat i per a tot el parc natural de l'Albufera». «Un dels boscos litorals millor conservats de tota Espanya i un orgull per als valencians i valencianes», ha declarat per finalitzar el vicealcalde.

Destacats