València ressalta l'oferta turística vinculada al disseny entre la premsa internacional

Emiliano García: "La World Design Capital va a ser molt beneficiosa per al posicionament de la marca València com a destinació d'avantguarda mediterrània"

Guardar

Gala de presentació de la València Capital del Disseny 2022
Gala de presentació de la València Capital del Disseny 2022

Un total de 50 periodistes de diferents mitjans nacionals i internacionals han visitat la ciutat en el marc de la presentació del programa d'activitats organitzat amb motiu de la World Design Capital València 2022. Entre ells, The New York Times, AD, Wallpaper o Elle Decoration. A més de la premsa especialitzada, han participat en les activitats de llançament de la capitalitat importants dissenyadors i ambaixadors del disseny a València com ara Jaime Hayón, Nacho Lavernia, Inma Bermúdez Pedro Giménez, Modest Granados, Boke Bazán, Sara de la Mora i Pedro González, entre molts altres.

El regidor de Turisme i Internacionalització i president de Visit València, Emiliano García, ha destacat que "este és el moment per al qual hem estat treballant des que la idea que València poguera ser Capital Mundial del Disseny començava a germinar; el moment en el qual l'atenció del món del disseny està posada a València, i que la premsa especialitzada visita la nostra ciutat". "Per això, Visit València ha col·laborat amb l'equip del World Design Capital en el desenvolupament d'un itinerari de tres dies perquè periodistes de tot el món especialitzats en disseny, puguen conéixer de primera mà la tradició i l'avantguarda valenciana vinculada al disseny", ha afegit el regidor.

García ha afirmat que "Visit València ha estat lligada a aquest projecte des del seu inici, des de la mateixa fase de candidatura, ja en eixe moment vam treballar en la visita d'inspecció amb el comité avaluador de la World Design Organisation, el juliol de 2019, fruit de la qual la ciutat va ser reconeguda com a Capital Mundial del Disseny 2022". El president de Visit València ha destacat la importància d'esta fita: "Es presenta per davant un any d'esdeveniments i activitats que ens permetran mostrar perquè no és casualitat que la ciutat haja rebut este reconeixement. L'impacte d'este esdeveniment serà molt beneficiós per al posicionament de la marca València com una destinació d'avantguarda mediterrània".

Cal destacar que València es converteix en 2022 en el territori amb més recursos, actes i esdeveniments per a la promoció del disseny d'Espanya.

La premsa internacional ha recorregut espais inclosos en el Mapa del Disseny de la mà de dissenyadors valencians com Pixelar-te o estudi d'arquitectura ESEIESA, Estudi Savage, Little Stories, Estudi Hac i Kike Correcher. A més, van conéixer el Centre Cultural del Carme, el Palau de les Arts, el Palauet de Nolla o La Marina de València, entre altres. En este últim han pogut conéixer els detalls del projecte Centre del Disseny i els Arts Digitals.

El llegat del disseny a València

"El llegat del disseny a la ciutat de València és tan antic com la mateixa ciutat, i tan avantguardista i creatiu com desprén el talent dels professionals que lideren este àmbit hui dia a València. És per això que la premsa ha pogut comprovar com València ha sigut i és terra de dissenyadors, i com el disseny ha regit les solucions aplicades en tota la nostra història. Perquè el disseny està en l'artesania o la gastronomia, elements clau en la nostra proposta de valor per als turistes. Un cas representatiu del bon disseny és la Llotja de València, que va permetre a la ciutat exercir l'hegemonia del mercat de la seda europeu, o per exemple també el Palau de Congressos i la seua eficiència energètica que ens permet congregar esdeveniments d'una forma cada vegada més sostenible", ha destacat García.

Així mateix, s'ha mostrat la importància del disseny en la cultura i identitat valenciana, en la creativitat que caracteritza les festes i la manera de fer valencià. D'esta manera, s'ha posat de manifest com el disseny impacta i s'aplica en els projectes de sostenibilitat de la ciutat, també en matèria turística, i que l'han feta mereixedora de reconeixements tan rellevants com el de ser Capital Europea del Turisme Intel·ligent.

També en matèria turística, Visit València i València Capital del Disseny han mostrat el Mapa del Disseny, una guia de la ciutat que convida a residents i visitants a recórrer-la a través dels espais que aposten pel disseny, com a galeries, restaurants, hotels, museus, cafés o botigues, entre altres. Es tracta d'una iniciativa de caràcter col·laboratiu, que va arrancar amb 20 punts d'interés i que s'ha anat ampliant fins als 315 gràcies a les propostes ciutadanes. (per a veure el mapa: https://www.mapadeldissenyvalencia.com)
Després de la presentació de l'agenda esdeveniments de la World Design Capital València 2022, i amb l'objectiu de donar la major visibilitat possible a aquest esdeveniment, s'ha desplegat una lona a Madrid en el Passeig de la Castellana, 30.

Destacats