València repartirà més de 19.000 cartes als Reis d'Orient per a tots els xiquets i xiquetes

Guardar

20200105 Cabalgata Reyes Magos Oriente Valencia 2020 Carles Desfilis-55
20200105 Cabalgata Reyes Magos Oriente Valencia 2020 Carles Desfilis-55

Enguany, i per segon any consecutiu, el Gabinet de Normalització Lingüística ha preparat les cartes als Reis d'Orient per a tots els xiquets i xiquetes de València. Es tracta d'un cuidat disseny de la il·lustradora Marta Antelo, que reflecteix l'actualitat a través d'una mirada infantil. Aquestes cartes il·lustrades ja s'han repartit a les escoles de titularitat municipal, de manera que l'alumnat pot detallar els regals i joguets que desitja, però també aportar millores per a la ciutat on viu, des de l'objectiu de fomentar la idea col·lectiva de comunitat i arrelar una actitud cívica ja des de la infància.

Tal com ha explicat la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, «és clar que aquest serà un Nadal ben diferent, però el que és segur que es produirà és l'arribada de Ses Majestats els Reis d'Orient a la casa de tots els xiquets i xiquetes; i des de l'Ajuntament de València volem afegir la nostra aportació a aquesta il·lusió dels més xicotets, proporcionant-los una carta perquè l'escriguen i l'envien ben prompte».

En total es preveu repartir més de 19.000 cartes, una mica més de 2.000, a les escoles i escoletes de titularitat municipal. Des del Gabinet de Normalització Lingüística s'han preparat les cartes, amb l'ajuda de l'alumnat dels cursos de 1r a 4t de Primària, que han participat redactant les cartes en valencià. Així es pot avaluar el funcionament de la campanya amb l'objectiu de proporcionar, a partir del pròxim any, un contingut adaptat i més didàctic al ventall de competències i objectius que treballa l'alumnat.

A més de les escoles, la missatgera Caterina repartirà també quasi un miler en totes les eixides que realitzarà pels barris de la ciutat, i prop de 3.000 es distribuiran també 800 en les actuacions de Nadal impulsades des de la Regidoria de Cultura Festiva. Altres punts on es repartiran aquestes cartes són les seus de la Universitat Popular (3.800 cartes), i el taulell municipal d'informació de la casa consistorial (2.000 cartes). A més, i com a novetat, enguany es poden recollir també en la caseta de flors núm. 13, on està situat Servici de Publicacions de l'Ajuntament de València.

Però a més de tot això, qui vulga disposar d'aquestes cartes des de casa, pot fer-ho accedint a la pàgina web de l'Ajuntament, on s'han posat a la disposició de la ciutadania els fitxers descarregables per a imprimir, així com un PDF editable que es pot enviar directament als Reis Mags, al correu reisdorient@valencia.es. Tot el material està disponible en l'enllaç https://urlzs.com/o1E8o.

A través de les xarxes del Gabinet de Normalització Lingüística, es demanarà als ciutadans i ciutadanes que envien les seues cartes en valencià al correu reisdorient@valencia.es. Tots els participants obtindran un detall nadalenc que ha preparat el GNL.

UNA LLISTA DE NADALES EN SPOTIFY

La nota sonora de les festes la donarà la llista de nadales que el Gabinet ha preparat conjugant els sons més tradicionals i moderns per a adaptar-se a tots els gustos de la casa. Tal com ha explicat Luisa Notario, des del GNL, «enguany hem preparat també moltes sorpreses i rifes en xarxes socials; i a més, per a ambientar les celebracions, hem publicat en Spotify una llista de nadales en valencià que esperem que la gent gaudisca molt. Es pot accedir directament i compartir-la a través de l'enllaç https://spoti.fi/376lDZ9.

Notario ha conclòs animant tots els valencians i valencianes a celebrar i gaudir d'aquestes inusuals festes de Nadal amb responsabilitat i cura, però també amb optimisme i ànim.

Destacats