València renova maquinària i vehicles de l’OAM de Parcs i Jardins

Guardar

1227 Nova maquinària OAM 1
1227 Nova maquinària OAM 1

L'Ajuntament de València, a través de l'Àrea d'Ecologia Urbana, Emergència Climàtica i Transició Energètica ha adquirit un nou lot de maquinària diversa de jardineria destinada als treballs de l'Organisme Autònom Municipal Parcs i Jardins Singulars. Aquestes compres han suposat una inversió total de 178.130 €.

El vicealcalde de València i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, destaca que "seguint la política mediambiental de l'Ajuntament, s'ha apostat per l'adquisició de maquinària elèctrica, sense emissions de gasos contaminants i reduint la contaminació acústica". "Es tracta d'una inversió que donarà servici a partir d'ara als treballadors i treballadores de l'OAM per a la realització de les tasques de poda i manteniment de les zones enjardinades de la millor manera possible", ha explicat.

Concretament, s'ha adquirit un camió cistella per a esporga, 1 hidronetejadora per a remolc, 2 motoserres, 3 tallagespes, 8 motoserres xicotetes, 15 tallabardisses elèctriques, 2 tallabardisses, 1 motocultor amb apers, 4 hidronetejadores, 17 bufadors elèctrics, 10 tallabords elèctrics, 2 tancs de polvoritzar, 12 tallabardisses de perxa elèctrics, 25 desbrossadores, 1 aper agrícola, 2 tractors segadors i 2 vehicles elèctrics polivalents. Aquesta partida ha anat acompanyada també de l'adquisició de 2 vehicles elèctrics polivalents per a desplaçar-se per l'interior dels jardins, i 8 furgons i camionetes per a realitzar els treballs de manteniment, tres d'ells elèctriques.

Destaca l'aposta per maquinària elèctrica, sense emissions de gasos contaminants i reduint la contaminació acústica. La majoria de la maquinària xicoteta subministrada a l'OAM, com tallabardisses, bufadors, i tallabordes, funcionen amb bateries. Únicament funciona amb motor d'explosió, la maquinària gran com ara desbrossadores, segadores o hidronetejadores.

El vicealcalde de València i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, explica que amb aquesta compra "millorem i fem més eficients els treballs de manteniment i conservació dels més de 2 milions de metres quadrats que gestiona l'organisme autònom".

L'OAM Parcs i Jardins junt amb el Servici de Jardineria, són les dues entitats públiques de l'Ajuntament de València, encarregades de la gestió i manteniment de tots els parcs i jardins municipals. Tenint adscrit el Servici de Jardineria, el manteniment de les zones enjardinades obertes, arbratge viari i grans parcs tancats com el Jardí de Vivers o el Parc de la Rambleta. L'Organisme Autònom Municipal Parcs i Jardins té adscrit el manteniment del Jardí del Túria i altres jardins singulars de la ciutat, com ara el Parc Central, Parc de Benicalap, Jardins de Montfort, Parc Oest o el Jardí d'Orriols.

Destacats