València renaturalitza la ciutat amb la millora dels parcs i jardins

Aquesta iniciativa forma part de l'estratègia de València per a ser Capital Verda Europea 2024

Guardar

Jardí del Túria de València
Jardí del Túria de València

València està duent a terme un procés de renaturalització i millora de la infraestructura verda de la ciutat. De fet, aquesta iniciativa forma part de l'estratègia de València per a convertir-se en la Capital Verda Europea 2024, dotat amb un premi de 600.000 euros per a reconéixer els projectes i el compromís per l'ecologia urbana. No obstant això, la capital del Túria ja havia iniciat aquesta transformació des de 2015.

El parc Central ha sigut, sens dubte, una de les grans fites de la ciutat que, a més, ha passat a formar part dels pulmons verds de València, juntament amb el jardí del Túria. No obstant això, encara queden projectes en execució, de gran envergadura, que completaran el canvi de la ciutat, com el parc de Desembocadura, que arribarà a més de 250.000 m²; la renaturalització de l'actual llit del riu Túria; o el futur bulevard Federico García Lorca, un corredor verd de 49.000 m² que es projectarà a mesura que avance el soterrament de les vies.

Així i tot, des de la Regidoria de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de València, també s'estan duent a terme actuacions a xicoteta escala, però que milloren la qualitat de vida en els diferents districtes de la ciutat. En aquest sentit, cal destacar la renovació i adequació de les zones infantils i l'espai de jocs de 42 jardins, parcs i espais de la ciutat, amb una inversió de quasi un milió d'euros.

Jardí del Túria de València
Jardí del Túria de València

Entre els jardins que es milloraran es troba el parc de la Remonta, al Cabanyal-Canyamelar; el passeig de L'Albereda-avinguda de França, al barri de Penya-roja; la plaça de Les Tretze Roses, al barri de la Llum; el jardí superior de la sala Hipòstila del Museu d'Història, al barri de Soternes; o l'encreuament dels carrers Agrupació Musical Massarrojos i Castell de la Creu, als Pobles del Nord.

"Es tracta d'un dels projectes més interessants perquè, encara que per quantia, no és el més gran de la Regidoria, l'important és que portarem la felicitat a xiquets i xiquetes de molts barris, que estan esperant una reforma d'aquests espais", explicava el vicealcalde i regidor Sergi Campillo.

Així mateix, es duran a terme diferents remodelacions de jardins de la ciutat, com els Jardins d'Aben Al Abbar, on es crearan diverses estades aprofitant part de l'arbratge existent i zones de jocs per a xiquets i xiquetes de major edat; o la reforma de dos jardins del barri de la Malva-rosa per mitjà d'un procés participatiu amb el veïnat. En concret, les actuacions milloraran les places de Simón Bolívar i de Francesc Momblanch al districte dels Poblats Marítims, amb una superfície conjunta de 3.600 m².

Imatge que mostra com quedarà una de les parts dels jardins d'Aben al Abbar després de la seua remodelació
Imatge que mostra com quedarà una de les parts dels jardins d'Aben al Abbar després de la seua remodelació

I, per descomptat, tampoc pot faltar el mític parc Gulliver que, tal com es coneixia aquest dimarts, s'obrirà al públic a principis del mes d'octubre, després que finalitzen uns treballs de millora que han suposat una inversió de més de 900.000 euros. Les instal·lacions del parc Gulliver estan sent totalment reformades i rehabilitades per a guanyar major accessibilitat i dotar d'ús a zones que estaven inutilitzades, com l'interior de la figura que, ara, es convertirà en una nova zona de jocs.

Totes aquestes – i moltes altres – actuacions no només transformaran la imatge de la ciutat, sinó que també contribuiran a la candidatura de València com a Capital Verda Europea; una decisió que no es coneixerà fins al pròxim mes d'octubre.

Arxivat a:

Destacats