València registra la millor dada d'afiliacions a la Seguretat Social en els últims 12 anys

Guardar

Diverses persones esperen per a entrar en una oficina del SEPE de València
Diverses persones esperen per a entrar en una oficina del SEPE de València

La ciutat de València ha registrat la millor dada absoluta d'afiliacions a la Seguretat Social en els últims 12 anys en aconseguir els 414.253 cotitzadors el mes de setembre, segons es desprén de les dades facilitades per la Seguretat Social. La xifra d'afiliats ha crescut un 2,1% respecte al mes d'agost i un 4,14% respecte al mes de setembre de 2021, la qual cosa suposa un increment de 17.159 cotitzadors tan sols en l'últim any. L'augment pràcticament es duplica si s'analitzen les dades en comparació amb el mes de setembre de 2019, abans de la pandèmia, ja que des de llavors les afiliacions han crescut en 31.558, ha confirmat el regidor d'Hisenda i Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Borja Sanjuán.

"Amb les dades que hem conegut hui, València continua situant-se com la gran ciutat que més ocupació està creant. Tenim el nombre rècord d'afiliats a la Seguretat Social des de fa 12 anys amb més de 414.000 persones treballant i, a més, som la ciutat amb major percentatge d'autònoms, la qual cosa demostra el dinamisme de la reactivació econòmica d'una ciutat que està al capdavant de la recuperació d'Espanya", ha manifestat Sanjuán.

"Les xifres mostren la consolidació de l'ocupació a la ciutat de València, que registra taxes de creixement d'afiliacions per damunt d'altres grans ciutats espanyoles com Madrid, Barcelona o Sevilla –ha afegit Sanjuán- Així, les dades de la Seguretat Social assenyalen que València ha augmentat un 9,5% el nombre d'afiliats des de setembre de 2019, sis mesos abans de la pandèmia, enfront del 9,1% que ha anotat Madrid, el 9% de Sevilla o el 7,1% de Barcelona".
A més, València continua liderant el rànquing de les ciutats amb major pes d'autònoms sobre el total de les afiliacions. Així, mentre València compta amb un 14,05%, Saragossa registra un 13,4, Madrid un 9,29% i Barcelona un 10,83%, segons ha explicat Borja Sanjuán.

Arxivat a:

Destacats