València reforça la integració laboral del col·lectiu LGTBI

La Fundación Pacto por el Empleo colabora con el Col•lectiu Lambda en la orientación, formación e inserción laboral

Guardar

Lambda2

El primer tinent d’alcalde i regidor de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Joan Calabuig, a través de València Activa, ha mostrat la seua aposta ferma per “la integració del col·lectiu LGTBI en el mercat de treball, i en particular, dels aturats i aturades transsexuals”. Calabuig ha destacat que fa set mesos que València Activa treballa en un programa pilot amb el col·lectiu Lambda, “amb molt bons resultats, per la qual cosa el programa continuarà creixent per a oferir un servici que no existia”.

El regidor Calabuig ha assenyalat que l’objectiu del programa “Lluitar contra la LGTBfòbia passa també per la integració professional” és “potenciar les habilitats i capacitats personals” de les persones LGTBI: “Hem treballat aspectes fonamentals com l’orientació, el compromís personal o l’afrontament d’una entrevista que en alguns casos els pot suposar un repte”. Entre altres opcions, el programa comptarà amb un servici de coaching d’ocupació pròpia que desenvoluparà les capacitats personals i professionals dels participants.

A més, Calabuig ha destacat que l’atenció es realitza dins del local del Col·lectiu Lambda, “un espai que permet una proximitat i seguretat que altres institucions no aconseguixen proporcionar”. El programa compta amb professionals de l’orientació, formació i inserció laboral de València Activa, especialitzades en col·lectius sensibles, tant en l’àmbit tècnic com de coordinació, amb àmplia experiència en la gestió de projectes d’ocupació.

Joan Calabuig també ha avançat que s’està treballant per a “tancar un conveni amb el col·lectiu que permeta oferir un servici permanent d’orientació i formació als usuaris i usuàries que ho sol·liciten”. Segons Calabuig, d’esta manera el programa “oferirà una atenció personal, pròxima i adaptada per a aconseguir la inserció laboral del col·lectiu i cobrir les seues necessitats formatives”.

Com ha exposat el primer tinent d’alcalde, “volem que siga un punt d’atenció en què la persona se senta còmoda, no haja de justificar-se i puga sentir el nostre suport en cada pas del seu projecte professional. És la primera vegada que l’Ajuntament de València tancarà un conveni amb el Col·lectiu Lambda en matèria d’ocupació i esperem que marque un abans i un després”.

Arxivat a:

Destacats