València reforça l'atenció de les urgències socials duplicant el pressupost

A més, s'incrementa el personal que l'atén i prestarà servei les 24 hores del dia

Guardar

La regidora de Serveis Socials de l'Ajuntament de València, Isabel Lozano, en la seua visita al Servei municipal d'Emergències Socials (SAUS)
La regidora de Serveis Socials de l'Ajuntament de València, Isabel Lozano, en la seua visita al Servei municipal d'Emergències Socials (SAUS)

La Junta de Govern Local adjudica demà el nou contracte del SAUS (Servei d'Atenció a Urgències Socials i Col·laboració en Emergències). La dotació econòmica s'ha doblegat respecte al contracte anterior. En aquesta ocasió l'import ascendeix a huit-cents mil euros anuals, enfront dels quatre-cents mil d'exercicis anteriors, per un període de tres anys, prorrogable dos anys més. La regidora de Serveis Socials, Isabel Lozano, ha assenyalat que "fem un pas més per a oferir la millor atenció possible a les persones que es troben en situació de màxima vulnerabilitat que requereixen una actuació immediata i efectiva".

El SAUS és complementari de l'atenció que ofereixen els centres de Serveis Socials. Atén situacions diverses de vulnerabilitat com a pèrdua sobtada d'allotjament, assistència a persones sense sostre especialment en situacions de climatologia extrema, persones majors en situació d'abandó, casos de violència de gènere, o menors en risc social, entre altres. També ha intervingut en l'atenció a les persones refugiades d'Ucraïna que han arribat a la nostra ciutat en els últims mesos.

Gràcies a aquest significatiu augment del pressupost, prestarà servei 24 hores al dia, set dies a la setmana. La regidora de Serveis Socials, Isabel Lozano, ha destacat que "s'incrementarà el nombre de professionals que l'atenen. Per tant, és una molt bona notícia per a la nostra ciutat, que incrementa i millora la dotació dels serveis socials perquè realment cap persona estiga en situació de desemparament i tinga una resposta per part de l'administració local".

Aquesta millora del servei porta amb si la contractació de cinc professionals més, per la qual cosa es passarà de les onze persones que actualment l'atenen, a setze. Fins a 2025 es destinaran al SAUS 2.401.439 euros. Si el contracte es prorroga fins a 2027, la quantia serà de 4.002.399 euros.

El SAUS va entrar en funcionament el setembre de 2011, amb l'objectiu de donar resposta a totes aquelles situacions de crisis provocades per un fet inesperat i que requerisquen una intervenció i suport psicològic i social immediat. L'any passat es van realitzar 1.905 actuacions i es va atendre 1.120 persones. D'aquestes, el 66% van ser homes. Respecte a la nacionalitat, pràcticament la meitat eren espanyols (52%) i la resta, estrangers (48%).

Arxivat a:

Destacats