València redueix les emissions de CO2 per la recollida selectiva de residus orgànics

Guardar

Contenidor marró per a residus orgànics
Contenidor marró per a residus orgànics

La regidora de Gestió de Residus Sòlids, Pilar Soriano, ha anunciat que el consistori ha concorregut a la convocatòria de Projectes Clima, organitzada pel Ministeri de Transició Ecològica, a través de l'Oficina de Canvi Climàtic i FES-CO2, amb un projecte d'estalvi d'emissions de diòxid de carboni aconseguit per la implantació dels nous servicis de recollida selectiva de residus orgànics a València.

L'Ajuntament ha sigut informat de la selecció favorable d'aquest projecte municipal perquè es desenvolupe durant els pròxims quatre anys. La documentació presentada pel consistori justifica que a València s'han reduït les emissions de CO2 en 5.075 tones, l'equivalent a més de 30.000 viatges en cotxe entre València i París, més de 120.000 desplaçaments entre València i Barcelona o prop de 600.000 trajectes entre València i Castelló de la Plana.

«La recollida selectiva de residus orgànics ens permet avançar per una senda de sostenibilitat, respecte mediambiental i reconeixement –en aquest cas per part del Ministeri- al treball ben fet», ha afirmat Soriano, qui ha destacat que «amb la implantació del contenidor marró en la meitat de València hem reduït considerablement les tones de residus que acabaven als abocadors i ara són objecte de valorització de qualitat amb compostatge controlat per l'EMTRE». A més, ha recordat que en el primer mes sencer amb el cinqué contenidor, un 10,89 per cent dels residus abocats per la ciutadania als contenidors han anat a parar al marró, arribant a un total de 1.057 tones de residus arreplegats de forma separada als dels contenidors grisos.

Gràcies al contracte subscrit per l'Ajuntament eixes emissions anuals que s'estalvien seran objecte de compravenda al preu de 9,70 €/Tm per part del Ministeri.

Arxivat a:

Destacats