València recupera la Gran Fira amb quasi un centenar d'activitats culturals i espectacles pirotècnics

Descubre toda la programación de la Gran Fira de València, que se alargará hasta el próximo 25 de julio

Guardar

piromusical-marina
piromusical-marina
Després d'un any d'aturada a causa de la pandèmia, la ciutat de València recupera la Gran Fira que arranca hui, 1 de juliol, i s'allargarà fins al pròxim 25 de juliol. Amb quasi un centenar d'activitats, pensades per a tots els públics, els carrers dels barris i pobles de la ciutat tornen a omplir-se de música en directe, màgia, teatre i, per descomptat, pólvora. Com assenyalava el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, "hem configurat una programació de mínims, per les restriccions sanitàries, però no volíem deixar passar l'oportunitat de tornar, garantint la màxima seguretat possible".Així, la Gran Fira de València 2021 arranca, aquesta vesprada, amb l'encesa del cartell, a la plaça de l'Ajuntament, a les 20.00 h. No obstant això, no serà l'única activitat programada, ja que La Marina acollirà 'Estiu de Música de Cambra. Ensemble Eclèctiq' (20.00 h); en l'Hemisfèric serà el torn de les sessions de planetari en directe amb música; mentre que al Centre Cultural La Nau, la música arribarà de la mà de l'Orquestra de Jazz del Conservatori Superior de Música de València, dins del XXXIII Festival Serenates.Per descomptat, un dels senyals d'identitat de la Gran Fira són els Concerts de Vivers, que també arranquen demà amb Miguel Ríos & The Black Betty Trio. A aquesta actuació li seguiran moltes altres, ja que el cartell de concerts d'enguany reunirà artistes de la talla de Noa, Pastora Soler, Camela, El Kanka o La Fúmiga, entre molts altres. Totes les entrades estan ja disponibles a través de la web concertsdevivers.com.conciertosI, de nou, la Gran Fira es planteja com una proposta descentralitzada per a arribar al major nombre de població. D'aquesta manera, s'han programat diferents propostes que, en aquesta ocasió, arribaran a Benimaclet, Carpesa, la Malva-rosa, la Torre, Massarrojos, Natzaret, Pinedo, Campanar, Orriols o Nou Moles.A més, els més menuts també tindran el seu espai reservat amb Menuda Fira, que inclou espectacles de la mà de Ramonets, Dani Miquel o Seda Jazz Happy Jazz, entre altres.Finalment, la programació de la Gran Fira de València es completa amb el festival Poliritmia, entre els dies 2 a l'11, en col·laboració amb l'Institut Valencià de Cultura; i la Correfira, entre el 7 i 25, amb més de 30 actuacions, entre elles monòlegs d'Óscar Tramoyeres, Manu Badenes, María Zamora o Pepa Cases; teatre; circ, i música. T'ho perdràs?

Els espectacles pirotècnics de la Gran Fira

La pirotècnia agafa força amb espectacles de llum i pólvora tots els dissabtes del mes de juliol. Així, el tret d'eixida serà el pròxim 10 de juliol, moment en el qual es dispararà un tradicional castell de pals.A partir d'eixe moment, cada dissabte, la pirotècnia farà vibrar a tots els valencians i valencianes amb mascletaes nocturnes des de diferents punts de la ciutat (17 de juliol); i el 24 d'eixe mateix mes amb la celebració de la Gran Nit de Juliol.

LA BATALLA DE FLORS, SUSPESA

Així i tot, si hi ha un esdeveniment que es trobarà a faltar en la programació de la Gran Fira de 2021, sens dubte, eixe serà la Batalla de Flors. A causa de l'actual situació sanitària, on és primordial evitar aglomeracions, aquest acte ha hagut de suspendre's. No obstant això, en el seu lloc, el mateix 24 de juliol, a la plaça Manises, s'ha organitzat una exhibició, amb la col·laboració dels mestres carrossers, en la qual la ciutadania podrà contemplar de prop diverses carrosses que habitualment formen part de la Batalla de Flors.

Programació Gran Fira València 2021

https://valenciaextra.com/wp-content/uploads/2021/06/programa_granfira_21_val.pdf
Destacats