València presenta un mapa col·laboratiu per a mostrar els espais que aposten pel disseny

Aquesta guia pretén, a més, que l'aposta pel disseny guanye pes en els comerços, en l'hostaleria i en els diferents establiments de la ciutat

Guardar

Mapa del disseny
Mapa del disseny

L'Ajuntament de València ha sigut escenari aquest matí de la presentació del mapa del disseny de la ciutat, un projecte que ha sigut impulsat per Visit València i per València Capital Mundial del Disseny 2022.

En aquest mapa, que ja està actiu, es pretén donar visibilitat a l'aposta pel disseny que realitzen diversos espais de la ciutat. Així, es detallaran, districte a districte, tots els espais visitables de València que aposten pel disseny: des d'una cafeteria o una botiga, a un museu, galeria o un hotel.

Es tracta d'una iniciativa que naix amb la premissa de ser col·laborativa, per a involucrar a tota la ciutat en la creació i ampliació dels continguts del mapa.

TURISME CULTURAL

En la roda de presentació de la web ha estat present Emiliano García, regidor de Turisme i Internacionalització, Corinna Heilmann, directora de Programa de World Design Capital València 2022, i Vicent Molins, desenvolupador de continguts.

Tots ells han destacat l'objectiu d'"atraure turisme cultural" a la ciutat, aprofitant el focus internacional que tindrà València l'any vinent. "Hi ha gent de tot el món que ja està planificant el seu viatge i el primer que faran quan arriben serà buscar aquest mapa", ha ressaltat Heilmann. No obstant això, aquest mapa també pretén ser útil per als veïns i veïnes de la ciutat.

En aquest sentit, l'edil de Turisme i Internacionalització ha considerat que un projecte com aquest "animarà a cada comerç, a cada restaurant o a cada lloc visitable de la ciutat a tindre el disseny molt present i a apostar per ell".

Per la seua part, Vicent Molins, respecte al vessant col·laboratiu del projecte, ha afirmat que "no tenia sentit donar una guia ja feta, estaríem desaprofitant una oportunitat. El substrat el projecte és fer-lo juntament amb tota la ciutat".

Molins ha destacat que el presentat hui "és només la primera pàgina d'una guia que, tant de bo, arribe a les 400" i ha animat a la ciutadania a ser selectors: "si en la teua zona hi ha un lloc on prens café i creus que aposta pel disseny, fes-nos-ho saber".

CAPITAL MUNDIAL DEL DISSENY

València serà el lloc al qual es dirigisquen les tendències mundials del disseny, mínim, en 2022 i 2023, després de la seua elecció com "World Design Capital" el setembre de 2019.

El programa, que anirà de gener de 2022 a desembre de 2023, serà transversal i es coordinarà amb l'agenda cultural de la ciutat. Així, cada mes estarà protagonitzat per un tema global que contemplaran quatre tipus d'activitats: exposicions, congressos, tallers i xarrades.

Uns temes apuntaran al valor afegit del disseny en diferents àmbits: des de l'emergència climàtica, el disseny mediterrani o el desenvolupament industrial fins a la perspectiva de gènere.

El lema de la capitalitat és "El disseny mediterrani de València. Disseny per al canvi, disseny per als sentits". Amb ell es proposa una nova manera de mirar el disseny amb implicacions geogràfiques, però també estètiques, filosòfiques i polítiques.

Entre els beneficis de ser Capital Mundial del Disseny, València focalitzarà l'atenció en l'àmbit internacional des del món del disseny gràfic i industrial, per la qual cosa es preveu una empenta a la producció local i un augment de l'interés de la inversió estrangera.

Arxivat a:

Destacats