València prepara la seua Cavalcada de Reis més "eco" plena de "singularitat valenciana"

L'edició de 2020 serà més llarga, amb més carrosses i fins a 10.000 kg de caramels

Guardar

Cavalcada de Reis de València 2018
Cavalcada de Reis de València 2018

Una conjunció d'"art", "teatre", "ball", tradició nadalenca i "singularitat valenciana". Així resumeixen la Cavalcada de Reis des de l'Ajuntament de València; una nova edició que suma més carrosses, més recorregut i més cadires. Encara que és en la "singularitat" en el que el Regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, posa l'accent.

Es tracta d'una nova edició on se suma la ja setena cançó de collita pròpia, que acompanyarà als personatges, també, de particularitat local. El regidor ha repassat el recorregut, seccions i fins i tot els 10.000 quilos de caramels que arribaran als xiquets. Uns caramels que aniran acompanyats, a més, de llavors. Carrosses, participants i regals al voltant del tema principal de la cavalcada d'enguany: ecologia i medi ambient.

Igual que en les passades edicions, la Cavalcada de Reis de València començarà a les 18 hores, encara que hi ha canvis; el recorregut serà més llarg i, des de l'inici, hi haurà ambientació musical en la Plaça de l'Ajuntament -encara que encara no hagen arribat les carrosses-. Una ruta d'una mica més d'una hora que donarà inici en el Pont de les Flors i acabarà enfront de l'Estació del Nord, encara que els Reis Mags es quedaran al balcó de l'Ajuntament per a parlar als xiquets i xiquetes presents.

No obstant això, 'Les seues Majestats' arribaran a la ciutat hores abans. El mateix diumenge cinc de gener, Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran en catamarà a la Marina de València, precisament l'últim lloc en el qual el patge Caterina reculla les cartes dels xiquets. Un dels "personatges singulars" de la cavalcada que, amb la finalitat d'estendre l'acte a tota la ciutat, ha acudit als diferents barris perquè els xiquets i xiquetes valencianes puguen entregar les seues cartes.

Encara que en la Cavalcada els protagonistes són els Reis Mags, Fuset recalca que és també un esdeveniment amb gran representació artística i personalitat valenciana, en la qual personatges com Caterina i el Senyor Carbó -encarregat de donar carbó als xiquets i xiquetes que "no han sigut bons"- procuren amenitzar la vesprada a la diversitat familiar.

La singularitat també arriba de mà de la temàtica sobre medi ambient. Després que Catarina entregara, a canvi de cada carta als Reis Mags, un xicotet test, ara durant la Cavalcada es repartiran fins a 60.000 llavors de flors -integrades en punts de lectura- perquè puguen plantar-se. Una acció dins per a "plantar la llavor" del respecte "al medi ambient".

Des de la regidoria de Cultura Festiva, han assegurat que "des de 2016 es treballa per potenciar aquesta cavalcada i el seu accent familiar", perquè arribara més enllà de ser un esdeveniment "publicitari". Així, es va establir la dinàmica de triar una temàtica central -enguany l'ecologia i el medi ambient-. Les empreses col·laboradores, com els clubs de futbol, hauran d'anar d'acord amb aquesta temàtica. "No es tanca la porta a les empreses", ha assenyalat el regidor.

Recorregut de la Cavalcada

La banda sonora pròpia de la Cavalcada sonarà des del seu inici; amb les carrosses però també des de l'"escenari" que serà, llavors, el balcó de l'Ajuntament. Així, es farà més suportable l'espera als qui estiguen en la plaça esperant l'arribada de les primeres carrosses. També, amb la finalitat d'ajudar i facilitar la visibilitat, hi haurà dues grans pantalles LED.

L'esdeveniment que Fuset considera "més singular" i "gran" dels familiars de València, iniciarà el seu recorregut a les 18 hores en el Pont de les Flors. Recorrerà l'avinguda Navarro Reverter, per a creuar per la Glorieta i pujar pel carrer de la Pau. Després de passar la Plaça de la Reina, pujarà per Sant Vicent Màrtir fins a la Plaça de l'Ajuntament, per a acabar en Marqués de Sotelo, enfront de l'Estació del Nord.

Destacats