València podria tindre una ruta de l'artista faller a Russafa

El PP de Russafa ha presentat una moció per a demanar la seua implantació, així com un bust de Manolo Algarra

Guardar

L'artista faller Manuel Algarra al seu taller
L'artista faller Manuel Algarra al seu taller

La ciutat de València podria comptar amb un bust en memòria de l'artista faller Manolo Algarra, mort recentment, així com amb la primera ruta de l'artista faller. I és que el Partit Popular de Russafa ha presentat una moció en la Junta Municipal de Russafa per a demanar a l'Ajuntament de València que duga a terme totes dues peticions.

En concret, sol·liciten que el bust s'instal·le en l'encreuament dels carrers Almirall Cadarso amb Comte Altea, acompanyat d'uns panells explicatius de la història d'aquest artista faller i les seues obres més premiades. Per descomptat, consensuat i comptant amb la col·laboració de la comissió fallera, el Gremi d'Artistes Fallers i la família d'Algarra.

Així mateix, la moció del PP demana que s'estudie la possibilitat de crear la primera ruta de l'artista faller en la qual senyalitzarien els principals punts on Manolo Algarra va plantar els seus monuments, així com la localització del seu taller, fent ús de codis QR o panells explicatius.

Des del PP de Russafa assenyalen que aquesta iniciativa presentada amb Manolo Algarra "pot servir de revulsiu per a realitzar-la amb altres artistes fallers que han deixat empremta a la ciutat de València, que Algarra siga el primer de molts més com a manera d'homenatjar una de les peces principals de la festa fallera que hui dia manquen pràcticament de cap reconeixement en l'espai públic".

Per aquest motiu, afigen, "esperem que la resta de grups polítics, especialment els que conformen el govern, Compromís i PSOE, voten a favor d'aquesta iniciativa i servisca com a pionera per a futurs homenatges a més artistes".

Aquesta iniciativa, que sorgeix després de la defunció de l'artista el passat 5 d'abril, naix a Russafa ja que, com asseguren des del PP, "la història dels últims 20 anys de les Falles al barri de Gran Via no s'entenen sense Algarra".

Arxivat a:

Destacats