València permetrà les fogueres a les platges del nord durant la nit de Sant Joan

S'habilitaran nou punts de repartiment de fusta a les platges

Guardar

Fogueres de Sant Joan a la platja
Fogueres de Sant Joan a la platja

Les fogueres tornen a les platges de València durant la nit de Sant Joan. L'Ajuntament ha confirmat que es permetrà però només a les platges del nord de la ciutat. A les platges del sud, les fogueres estaran completament prohibides, amb l'objectiu de protegir el parc natural de l'Albufera. D'aquesta manera, s'habilitaran un total de nou punts de repartiment de fusta al llarg de la platja.

Fins a 35 tones de llenya es preveu repartir durant la nit del 23 de juny per a fer les tradicionals fogueres de Sant Joan. Per això, es disposa de sis camions que repartiran la llenya a les platges de la Malva-rosa i Cabanyal-Canyamelar des de les 16.30 fins a les 18.30 hores. Els punts de repartiment estaran senyalitzats amb banderoles.

D'aquesta manera, i per a garantir la neteja de les platges després de la festa, l'Ajuntament de València ha preparat un dispositiu de neteja que comptarà amb 126 persones per a les tasques de recollida de cendres i restes en l'arena; a més de huit pales mecàniques, dos camions recol·lectors i altres dos camions ganxo.

"Aquest dispositiu quasi quadruplica el que tenim en un cap de setmana normal, per tant, es tracta d'un operatiu molt important a l'altura de la quantitat de residus que es generen, que és una xifra molt elevada. Per això, demanem civisme a les persones participants en la festa i corresponsabilitat, per a recollir totes les deixalles que generen", ha reclamat el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo.

Finalment, cal recordar que València comptarà amb tres punts violeta: un a la Marina, al costat de l'edifici de Veles e Vents, i altres dos al passeig marítim: un a l'altura de la platja del Cabanyal, al costat de l'escultura d'Antonio Ferrandis, i l'altre a l'altura de la platja de la Malva-rosa, a l'esplanada dels dofins. Prestaran servei des de les 22.00 fins a les 04.00 hores.

Arxivat a:

Destacats