València pateix falta d'habitatges en lloguer: l'oferta d'habitacions en pis compartit cau un 37 % en un any

Així ho mostra un informe realitzat pel portal immobiliari Idealista

Guardar

Habitatge en lloguer
Habitatge en lloguer

Les persones que busquen pisos de lloguer a València s'estan trobant aquests dies davant una falta d'oferta considerable. Tant és així que les últimes dades sobre aquest tema corroboren aquesta situació que dificulta la cerca d'habitacions en pisos compartits a la ciutat de València a un preu assequible. Segons un informe realitzat pel portal immobiliari Idealista, l'oferta d'habitacions en pis compartit ha caigut un 37% en la capital valenciana.

Aquest panorama, no obstant això, no és únic i exclusiu de València. Altres ciutats espanyoles també registren un notable descens com és el cas de Palma (-78%), Barcelona (-73%), Sant Sebastià (-71%), Màlaga (-62%), Madrid (-59%), Guadalajara (-55%), Alacant (-54%), Tarragona (-53%) o Girona (-53%). En el cas contrari, es troben Albacete amb un 50%, Córdoba (20%), Castelló de la Plana (13%), Càceres (13%), Almería (11%), Santa Cruz de Tenerife (8%), Palència (7%) i Segòvia (3%), on les que les habitacions disponibles són més que fa un any.

Un factor a tindre en conte és l'increment dels preus. Els pisos de lloguer a València han patit un augment de preus molt alt. De fet, la capital valenciana se situa com una de les ciutats on més ha pujat el cost de llogar un pis o una habitació. En concret, un 18%, per la qual cosa la mitjana de preus ronda els 340 euros per persona.

No obstant això, altres ciutats com Tarragona, Almeria i Màlaga es troben en una situació pitjor que València, ja que en aquestes ciutats els preus s'han incrementat un 20%. Els segueixen Santander en un 16%, Alacant un 15%, Guadalajara, Barcelona i Madrid un 14% en els tres casos, Sant Sebastià i Santa Cruz de Tenerife un 13%, Lleida i Huelva un 11% i Toledo un 10%.

Pel que respectes a les ciutats amb lloguers d'habitacions de pisos compartits més cars d'Espanya, el rànquing ho lidera Sant Sebastià, on es paguen 460 euros mensuals per una habitació. Li segueixen Barcelona (450 euros), Madrid (420 euros), Palma (400 euros), Bilbao (370 euros), Màlaga i Pamplona (350 euros) i València (340 euros).

Totes aquestes dades han provocat, entre altres coses, que l'edat mitjana de les persones que comparteixen pis continue pujant fins als 34 anys. A la ciutat de València, viuen els habitants de pis més joves amb una mitjana de 26 anys. Una dada que contrasta amb els de Vitòria, Oviedo i Àvila, on la mitjana ascendeix als 42 anys.

 

 

Destacats