València organitza un Mapathon ciclista per a fomentar la mobilitat sostenible

Guardar

carril bici Clariano
carril bici Clariano

Un 'Mapathon' ciclista és un esdeveniment que consisteix a fotografiar recorreguts ciclistes per la ciutat amb la finalitat de documentar visualment les rutes en un mapa d'internet, de lliure consulta per qualsevol persona, amb l'ajuda d'una aplicació informàtica. La cita a València, que compta amb la col·laboració de Regidoria de Transparència, Govern Obert i Auditoria Ciutadana, arranca demà amb una sessió explicativa en la qual es desvetllarà el funcionament del software i la dinàmica de l'activitat.

La regidora de Participació Ciutadana i Govern Obert, Neus Fàbregas Santana, ha declarat que "amb aquesta iniciativa busquem fomentar les dades generades per la ciutadania, promovent que siga la comunitat ciclista de la ciutat de València qui capture i actualitze les rutes ciclistes, així com que presenten els seus dubtes, necessitats, reptes i visió d'una ciutat sostenible i oberta".

L'activitat ha estat promoguda des del projecte europeu GeoC: 'Enabling Open Cities' (http://geo-c.eu) i compta amb la col·laboració de Regidoria de Transparència, Govern Obert i Auditoria Ciutadana. Està dirigida a qualsevol persona que dispose de bicicleta i telèfon mòbil o càmera d'acció.

L'esdeveniment es desenvoluparà en tres sessions, la primera de les quals es tindrà lloc demà dijous al Centre Municipal d'Ocupació i Formació Lleons, ubicat al carrer dels Lleons, 9, de 16 a 18 hores. Durant aquesta sessió s'explicarà en profunditat en què consisteix la 'Mapathon', es resoldran tots els dubtes i s'ensenyarà als assistents la plataforma a usar, Mapillary (https://www.mapillary.com/).

A més, en aquesta sessió s'aclarirà quins tipus de dades es recullen i on quedaran emmagatzemats per a l'ús obert de la ciutadania. Es crearan també els grups, es definiran les tasques de captura de dades i es donaran tots els detalls de les altres sessions. Dissabte 5 de maig serà la segona sessió, on es procedirà a la captura de dades, recorrent les ciclorutes de València amb el mòbil i capturant les imatges. Dimarts 8 de maig, amb la sessió d'anàlisi i desenvolupament, s'observarà el resultat del treball realitzat i s'explicaran les possibles utilitats de la informació capturada.

Destacats