València organitza cercaviles en els mercats municipals per a homenatjar a Berlanga

Una comitiva d'actors, acompanyats d'una banda de 10 músics, recrearan diferents escenes de la pel·lícula 'Plácido' de Berlanga

Guardar

Programació de cercaviles en els mercats municipals del Cabanyal, Ruzafa i la plaça de Patraix amb motiu de l'Any Berlanga
Programació de cercaviles en els mercats municipals del Cabanyal, Ruzafa i la plaça de Patraix amb motiu de l'Any Berlanga

La Regidoria de Turisme i Internacionalització de l'Ajuntament de València ha programat al llarg d'aquesta setmana una sèrie de cercaviles en els mercats municipals del Cabanyal, Russafa i la plaça de Patraix dins del programa d'activitats de l'Any Berlanga i que tenen com a objectiu recordar la figura del cineasta valencià. El primer de les cercaviles tindrà lloc demà en el mercat del Cabanyal entre les 11 i les 13 hores en la plaça de la Creu del Canyamelar i "consisteix en una animació teatralitzada que recrearà la pel·lícula 'Plácido' amb un actor caracteritzat com a Berlanga", ha explicat el regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano García.

La comitiva recorrerà l'entorn dels mercats i recrearà el rodatge de diferents escenes de la pel·lícula acompanyats, per una banda, amb 10 músics que interpretaran temes de la banda sonora de 'Plácido' i d'altres pel·lícules del cineasta valencià. A causa de les restriccions per la covid, la comitiva no accedirà a l'interior dels mercats encara que sí que hi haurà alguna incursió sense músics i sense parlar per a amenitzar les compres nadalenques amb els actors.

A més del Mercat del Cabanyal, el cercaviles de 'Plácido' també es realitzarà el dijous 23 en el Mercat de Russafa (en la plaça del Doctor Landete) i el divendres 24 en la plaça de Patraix (carrer Marqués d'Elx i carrer Alcúdia) entre les 11 i les 13 hores.

Expojove

Les activitats programades per l'Ajuntament de València dins de l'Any Berlanga també arribaran a Expojove, on la Regidoria de Turisme i Internacionalització ha programat una sèrie de tallers, fotoreclams, jocs per a xiquets i xiquetes de totes les edats amb l'objectiu que coneguen la figura de Luis García Berlanga d'una manera lúdica. Les activitats es desenvoluparan del 26 al 30 de desembre d'11 a 20 hores, el 31 de desembre de 10 a 14, l'1 de gener de 16 a 21 hores i, finalment, del 2 al 4 de gener d'11 a 20 hores.

"Totes les activitats de l'Any Berlanga que s'han organitzat des de l'Ajuntament de València pretenen protegir i difondre la seua figura i el seu llegat, perquè el que va ser un dels nostres valencians més il·lustres ens continue inspirant i ens continue emocionant. I des de València, la ciutat que ho va veure nàixer com a persona i com a artista, volem ser garants de la seua manera d'interpretar i qüestionar les realitats", ha explicat el regidor de Turisme.

Destacats