València oferta més de 40 tallers per a joves

Guardar

0108 Tallers per a joves. Centre Municipal de Joventut Patraix
0108 Tallers per a joves. Centre Municipal de Joventut Patraix

La Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de València ofereix durant els mesos de gener, febrer i març més de 40 tallers per als mesos dirigits a l'ocupació del temps lliure de les persones joves des d'una perspectiva educativa i formadora. Aquestes activitats, les inscripcions de les quals estan obertes, es desenvolupen principalment en els Centres Municipals de Joventut, tant de manera presencial com virtual.

Els tallers Apunta't són activitats gratuïtes d´oci educatiu, de caràcter formatiu o de sensibilització sobre qüestions actuals. Concretament, es realitzen tallers sobre creixement personal, ocupació, idiomes, medi ambient i desenvolupament sostenible, gènere, oci i cultura, participació, prevenció de la violència, salut i sexualitat i TIC. Segons la temàtica, estan dirigits a joves d'entre 12 i 30 anys, i la major part d'ells tenen lloc en horari de vesprada.

La regidora de Joventut, Maite Ibáñez, ha explicat que la majoria dels tallers "sorgeixen de les propostes que presenten les persones joves, tant individualment com de forma associativa, a través del projecte Finestra de Participació". Amb això, volem "reconéixer a la joventut el protagonisme que mereix en l'elaboració de l'oferta formativa i d'oci que, des de l'administració, posem a la seua disposició". Entre les activitats oferides destaquen les dedicades a l'aprenentatge de dibuix, aquarel·la, artesania, iniciació a la llengua de signes o hàbits saludables, així com tallers de teatre, còmic, parkour, reciclatge o educació afectivosexual.

Cal recordar que els centres municipals de joventut ofereixen un servici permanent d'informació, assessorament, formació, dinamització sociocultural i incorporació a la vida social i activa de les persones joves en matèria de programes municipals, ocupació, oci, cultura, programes europeus, salut, medi ambient o participació. En ells, a més d'oferir servicis d'informació juvenil des d'un criteri de proximitat, es realitzen cursos i tallers. "Vull animar les persones joves que encara no coneguen aquests espais a acostar-se per utilitzar els seus servicis, participar en les activitats i inscriure's en els tallers Apunta't", ha declarat Ibáñez.

Les persones joves interessades a realitzar la inscripció poden fer-ho mitjançant la pàgina web de la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de València www.joventut-valencia.es, on trobaran tota la programació i la direcció de cada centre municipal.

Destacats