València obté la màxima qualificació pels seus plans per a fer front al canvi climàtic

Guardar

Jardineria a València
Jardineria a València

Dos organismes internacionals que qualifiquen els plans dels governs locals per a fer front al canvi climàtic han reconegut el treball de la ciutat de València, "perquè ha demostrat que adopta les millors pràctiques en l'adaptació i mitigació d'aquest fenomen, ha definit objectius ambiciosos però realistes i ha progressat en el camí cap a aconseguir-los". Ha informat hui el regidor d'Emergència Climàtica i Transició Energètica, Alejandro Ramon, en afirmar que "València té plans estratègics integrals per a garantir que les accions que s'estan realitzant reduiran els impactes del canvi climàtic i les vulnerabilitats dels ciutadans, les empreses i les organitzacions que resideixen a la ciutat".

El regidor Alejandro Ramon ha donat compte hui d'aquest reconeixement de les organitzacions ICLEI, una xarxa que engloba a més de 2.500 governs locals i regionals compromesos amb el desenvolupament urbà sostenible, i CDP cities, entitat sense ànim de lucre especialitzada en l'avaluació i mitigació de l'impacte ambiental. I ha assegurat que "l'obtenció d'aquesta qualificació, que ja posseeixen altres ciutats europees com Berlín, París, Estocolm, Zurich o Copenhague, suposa un reconeixement internacional a l'estratègia que l'Ajuntament de València està duent a terme per a fer front a les conseqüències del canvi climàtic"

Segons ha explicat l'edil, en l'anàlisi que duen a terme aquestes dues institucions s'avaluen tant qüestions relacionades amb la divulgació i conscienciació com altres paràmetres que tenen a veure amb l'avaluació dels riscos climàtics i l'adopció de mesures per a reduir aquests efectes. Finalment, es té en compte també la definició de metes a complir i l'elaboració de plans per al seu compliment.

A conseqüència d'aquesta avaluació s'atorguen quatre qualificacions (A-B-C-D), sent 'A' la millor i 'D' la més baixa. València ha obtingut una qualificació de 'A' "per complir tots els requisits necessaris en els capítols de divulgació, conscienciació, gestió i lideratge. Amb això es reconeix que la nostra ciutat ha avaluat la vulnerabilitat i riscos relacionats amb el clima i ha elaborat un pla d'adaptació que s'està implementant".

"Així mateix –en paraules del regidor- es reconeix l'esforç per inventariar el nivell d'emissions i l'existència d'una meta en la reducció d'aquestes emissions". L'informe recull també altres qüestions relacionades amb la utilització d'energies renovables, emprar vehicles amb baixes emissions en una part de la flota municipal així com l'existència de polítiques ambientals relacionades amb el consum d'aliments a la ciutat, el tractament de residus i la gestió de recursos hídrics.

Destacats