València obri el termini de sol·licitud d'ajudes per a associacions d'arts escèniques i per a residències artístiques

Guardar

Una actuació d'arts escèniques
Una actuació d'arts escèniques

La Regidoria d'Acció Cultural obri el termini per a sol·licitar les ajudes a les associacions professionals que es dediquen a les arts escèniques i també per sol·licitar les residències artístiques 2022 per a treballs de teatre, dansa i circ. En total, l'Ajuntament destina 60.000 euros a aquesta convocatòria. El termini de presentació de sol·licituds està obert des de dimarts 17 de maig fins al pròxim 6 de juny.

Les subvencions a les associacions professionals dedicades a les arts escèniques es lliuraran pel procediment de concurrència competitiva a aquelles associacions o entitats sense ànim de lucre que defensen els interessos del col·lectiu de professionals del teatre, la dansa i el circ. Les entitats subvencionades han de tindre la seu social al terme municipal de València.

Les ajudes, dotades amb 30.000 euros, finançaran les despeses d'infraestructura, funcionament i activitat de les entitats, entre les quals les actuacions de promoció i difusió de les arts escèniques, els estudis, consultes i informes, les activitats de formació i assessorament i la col·laboració amb altres entitats del sector.

Les sol·licituds s'han de fer mitjançant la seu electrònica municipal i el termini de presentació d'instàncies finalitza el pròxim 6 de juny.

D'altra banda, les ajudes a les residències de creació artística 2022, dotades també amb 30.000 euros, financen nous formats de comunicació entre creador i espectador en el camp de les arts escèniques, entre les quals els processos creatius, d'escriptura i d'investigació teòrica o audiovisual. De les sis residències objecte d'aquesta convocatòria, quatre d'elles tindran lloc al teatre el Musical i a l'auditori de la Mutant mentre que els dos restants se celebraran a sales privades de la ciutat de València.

Les sis residències artístiques tenen un import de 5.000 euros cadascuna i una durada de tres mesos.

Poden concórrer a la convocatòria les persones físiques empadronades un mínim de sis mesos a la ciutat així com les entitats amb domicili social a València. El termini de presentació de sol·licituds acaba també el pròxim 6 de juny.

La regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez, ha explicat que, mitjançant aquesta convocatòria d'ajudes artístiques, "seguim promocionant l'escena valenciana, incentivant el treball dels artistes emergents i facilitant el desenvolupament de projectes amb una especial aportació social o cultural", a més de "donar suport a la creació, la innovació, la investigació i l'experimentació escènica".

A més, segons la regidora, "mitjançant les ajudes a associacions professionals, pretenem contribuir al sosteniment de les despeses de funcionament, estructura, representació i activitat de les associacions que defensen els interessos dels col·lectius de professionals de les arts escèniques, a més de donar suport als projectes de formació i millora professional".

Arxivat a:

Destacats