València obri la convocatòria de les ajudes de menjador escolar per al curs 2022-2023

Serveis Socials torna a incrementar el pressupost de les beques menjador fins als 2.770.000 euros

Guardar

Menjador escolar
Menjador escolar

La Junta de Govern Local aprovarà divendres una nova convocatòria d'ajudes de menjador escolar de València per un import de més de 2,7 milions d'euros (l'anterior edició foren 2,5 milions), que cobriran els mesos de setembre de 2022 a juliol de 2023.

Així ho ha anunciat la regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, qui ha explicat que "des de l'Ajuntament de València fem, de nou, una aposta històrica per les ajudes de menjador per als xiquets i xiquetes de la ciutat, tornant a incrementar la partida pressupostària dedicada a aquesta qüestió, així com augmentant el llindar de renda per poder-les sol·licitar i, per tant, abastant més famílies que es poden beneficiar de la beca", ha afirmat la regidora Isabel Lozano.

"L'objectiu d'aquestes ajudes per als menjadors escolars és promoure l'accés a l'educació infantil en condicions d'igualtat a través del suport a l'alimentació escolar de menors de 0 a 5 anys de València", ha explicat Isabel Lozano. Els beneficiaris d'aquestes subvencions seran les famílies de l'alumnat escolaritzat a València en escoles infantils i guarderies que donen la possibilitat de cursar el cicle complet de 0 a 5 anys, així com els matriculats en centres concertats en el primer cicle d'educació infantil, que comprén una forqueta de 0 a 2 anys.

La convocatòria anterior va rebre 4.117 sol·licituds. Es tracta d'una convocatòria oberta a tot el municipi de València i, per tant, a tots els ciutadans i ciutadanes al padró de la ciutat. L'Ajuntament ha establert la quantia de 4,5 euros per dia i menor. El termini ordinari per a la presentació de sol·licituds i documentació s'obrirà durant vint dies naturals, a comptar des de l'endemà a la publicació de l'extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província de València.

S'estableix, igualment, un termini extraordinari de presentació de sol·licituds que finalitzarà el 31 de març de 2023. D'aquest termini es podran beneficiar únicament xiquets i xiquetes nascudes, acollits/adoptats o que s'hagen traslladat a viure al municipi de València, després de finalitzar el termini ordinari de presentació de sol·licituds.

Una millora que es va incorporar l'any passat i que es manté en aquesta convocatòria és el caràcter retroactiu de les concessions, de forma que es podran gaudir des del dia d'inici del curs escolar, malgrat la data de resolució del llistat de concedides.

"Des de Servicis Socials, a més, hem decidit augmentar enguany el llindar de renda que no s'ha de superar per a poder optar a les ajudes. D'aquesta forma un nombre superior de famílies podran complir els requisits econòmics i acollir-se a la convocatòria.

D'altra banda, enguany també tenen accés directe a les ajudes no només les famílies beneficiàries de renda valenciana d'inclusió i les famílies acollidores, sinó també els fills i filles de víctimes de violència de gènere. Aquestes famílies han de complir amb els requisits d'empadronament i de matrícula en alguna escola de les previstes en la convocatòria, sense obligació de complir amb cap requisit econòmic", ha conclòs Isabel Lozano.

Arxivat a:

Destacats