València no acollirà els Premis Goya en 2023

Els pròxims guardons, tal com ha anunciat l'Acadèmia de Cinema, seran a Sevilla

Guardar

Catifa roja dels Goya 2022
Catifa roja dels Goya 2022

València no serà la seu dels Premis Goya 2023. L'Acadèmia de Cinema ha confirmat aquest migdia que la prestigiosa gala del cinema espanyol serà a Sevilla. Després de l'edició d'aquest 2022 i el bon sabor de boca que van deixar els premis a la ciutat, aquests guardons tornen a la regió andalusa, on ja va tindre lloc a Màlaga els anys 2019 i 2020. Només que aquesta ocasió serà a Sevilla per primera vegada.

La ciutat de València estava posicionada per a aconseguir repetir seu dels Premis Goya un any més. Tal va ser l'impacte social i econòmic d'aquest esdeveniment de grans magnituds, que va ser celebrat per les autoritats valencianes, els qui van oferir de nou la capital valenciana com a seu.

La gala del cinema espanyol per excel·lència mai s'ha celebrat a Sevilla, per la qual cosa 2023 serà el primer any que aquesta ciutat els aculla. "L'extraordinària collita de cinema espanyol d'enguany es festejarà en la que va ser la primera ciutat de la itinerància dels Goya, on, com a avantsala a la gala, tindran lloc una sèrie d'activitats –trobades amb actors i cineastes, exposicions, projeccions de pel·lícules nominades, photocall a l'Ajuntament–, que culminaran en la que serà la gran nit del cinema espanyol", han informat des de l'Acadèmia.

L'Ajuntament de València es va mostrar obertament disposat a acollir i celebrar els premis Goya en els pròxims anys. A això, cal sumar-li la bona sintonia entre les administracions públiques valencianes i l'Acadèmia de Cinema, ja que, entre altres coses, van tirar avant un campus d'estiu gràcies al qual l'entitat seguirà vinculada a València.

La gala de 2022 dels Premis Goya va ser seguida per 2.777.000 espectadors, amb una quota de pantalla de quasi el 23%. L'audiència obtinguda supera amb escreix a l'emissió de l'any passat —va créixer un 7,3% de quota, amb quasi 300.000 televidents més— i es va col·locar en shares similars als d'edicions recents.

 

Arxivat a:

Destacats