València estrena Oficina de No Discriminació i contra els Delictes d'Odi al cor del Carme

Lucía Beamud ha anunciat que farà una labor d'informació i suport a les víctimes per a lluitar contra la infradenuncia

Guardar

Oficina de No Discriminació i contra els Delictes d'Odi
Oficina de No Discriminació i contra els Delictes d'Odi

La regidora d'Igualtat de l'Ajuntament de València, Lucía Beamud, ha anunciat que hui ha obert les seues portes la nova Oficina de No Discriminació i contra els Delictes d'Odi al carrer de Dalt, 48. Una oficina, situada en ple barri del Carme, que estarà plenament accessible a partir de hui per a atendre tots aquells casos en els quals es produïsquen fets discriminatoris i posar fi a la situació de discriminació que pateixen diferents col·lectius i minories.

L'oficina té com a repte posar fi a la infradenuncia que, en moltes ocasions, es produeix davant els fets discriminatoris i els delictes amb motivació d'odi. Per a això, entre altres accions, farà una tasca d'informació a víctimes sobre els seus drets i lluitarà contra la desconfiança sobre el resultat de la denúncia, la por davant possibles represàlies, la situació d'exclusió social o la por de no obtenir una resposta ferma davant la denúncia.

L'oficina s'ha concebut amb dos espais diferenciats, la façana principal que recau al carrer de Dalt és molt visible i disposa de les sigles de l'oficina (ONDIS) en un format de grans dimensions. D'altra banda, la part de darrere de l'oficina està pensada com espai molt més íntim i discret, amb sales d'atenció i reunions que permeten guardar la intimitat de les persones.

La regidora Beamud ha recordat la importància d'aquest recurs en un moment en què les agressions estan molt presents: l'última s'ha produït aquest cap de setmana contra un xic gai. Però també ha recordat la regidora els continus atacs contra la seu de l'associació LGTBI Lambda o contra l'oficina Orienta de la Generalitat, que durant el 2021 especialment han rebut atacs homòfobs pràcticament cada setmana. Lucía Beamud també s'ha referit a l'agressió que va patir una persona transsexual a la ciutat o l'atac a un xic gai a Benimaclet, conegut per haver participat en un programa de televisió. També ha recordat l'assassinat de Samuel a La Corunya.

"És per això que l'Ajuntament de València pren partit i lluita contra les expressions d'odi i fets discriminatoris que darrerament s'han succeït, fets que ens semblen absolutament inacceptables. Sol·licitem la investigació perseverant i sistemàtica dels fets denunciats i l'enjudiciament de les persones responsables. Ens solidaritzem amb les persones i entitats atacades pels seus ideals democràtics, com ara el col·lectiu Lambda de València". A més, Beamud ha mostrat la seua satisfacció "per la sentència que condemna a any i mig de presó a dos homes per amenaçar de mort a dues persones transsexuals".

Destacats