València mostra el seu rebuig a la violència masclista

Convocada, a València, una manifestació contra la violència masclista diumenge que ve, 25 de novembre

Guardar

atencion_violencia_machista
atencion_violencia_machista

En el segon trimestre de 2018, a la Comunitat Valenciana, 5.568 dones foren víctimes de violència de gènere, d'acord a les dades del Tribunal Superior de Justícia. Una xacra social que, cada any, es cobra la vida de moltes dones, i que des de les Administracions treballen per a erradicar. Així, l'any passat, la Generalitat Valenciana engegava el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere, una fita històrica amb el qual es treballa per a combatre i prevenir la violència masclista, a més d'aconseguir una recuperació integral de les víctimes.

Un pacte que té més de 700 entitats i més de 7.500 persones adscrites, i que compta amb un total de 293 mesures, aconseguint engegar un 76% durant aquest primer any. Així i tot, la consellera d'Igualtat i Polítiques Socials i vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, assegurava que "calia seguir treballant en aquest Pacte Valencià contra la Violència de Gènere" perquè estem davant "un problema social complex que requereix un abordatge integral per part de totes les administracions i tots els professionals".

Aquest pacte desenvolupa unes línies estratègiques a seguir, enfocades a garantir una societat lliure i segura contra la violència de gènere; feminitzar a la societat; coordinar el treball en xarxa per a l'atenció de dones víctimes de violència masclista i dels seus fills i filles; la sociabilització perquè aquest tipus de violència siga concebut com un conflicte polític; i la dotació d'un pressupost estable per a poder desenvolupar i implementar els objectius consensuats.

Quasi un any després, les millores han sigut considerables. I és que no solament s'ha aconseguit incorporar als fills i filles de les dones que han patit violència de gènere en els programes d'atenció psicològica i en els recursos residencial, perquè "ells també són víctimes", sinó que a més s'ha equiparat a les víctimes de la violència masclista amb les víctimes del terrorisme, passant d'una indemnització de 6.000 euros a 75.000 euros.

Una sèrie de mesures, que han necessitat la implicació de totes les conselleries, per a aconseguir una igualtat en la societat, que empodere a la dona perquè, com explicava María Such, Directora General de l'Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere, en una entrevista a València Extra, "l'origen de la violència de gènere és la desigualtat".

Un treball de les institucions, però també de la societat que, cada vegada, està més conscienciada en la importància de lluitar i rebel·lar-se contra la xacra del masclisme i la violència cap a les dones. I en aquesta línia, i amb motiu de la celebració del Dia Internacional contra la Violència cap a les Dones, molts municipis estan organitzant activitats, al llarg de la setmana, per a visibilitzar aquest problema i conscienciar de la importància de denunciar a l'agressor.

Com a colofó, diumenge que ve, 25 de novembre, València acollirà una manifestació, que començarà en l'avinguda Mariano Reverter, en la zona de la glorieta, per a dir "Basta" a una xacra que, cada any, posa fi a la vida de milers de dones a tot el món.

Destacats