València millorarà la qualitat d'aigua potable a Benimàmet

Valía: "amb esta inversió de 411.141,30€ volem millorar la qualitat de l'aigua que se subministra a una part del poble de Benimàmet"

Guardar

1017 Millora aigua potable Benimàmet
1017 Millora aigua potable Benimàmet

La Junta de Govern Local ha aprovat el projecte de l'equipament del Pou de Benimàmet per a millorar la qualitat del subministrament d'aigua potable de València. La regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía, ha explicat que amb esta intervenció, que compta amb una inversió de 411.141,30€i es dura a terme en sis mesos, l’Ajuntament solucionarà els problemes de pressió els usuàries de Benimàmet".

La regidora Elisa Valía ha assenyalat que esta zona compta amb una orografia molt particular en el conjunt del terme municipal de València i "des de fa temps s'estava subministrant aigua potable des del pou que tenim allí". La regidora ha apuntat que des del Servici de Cicle Integral de l'Aigua es va veure que era una bona solució per als problemes de pressió que tenien els usuaris d'eixa zona, per la qual cosa ara "afegirem un sistema de filtració i desinfecció a l'equipament de cloració del pou, per a poder millorar la qualitat i la garantia de subministrament d'aigua potable".

Cal recordar que el pou de Benimàmet va ser executat i equipat en 2010 per a subministrar aigua subterrània a la xarxa de baixa pressió amb destinació a reg de jardins i aigualeig de carrers de la pedania de Benimàmet. Posteriorment l'Ajuntament de València va sol·licitar la concessió de l'aprofitament d'aigües subterrànies a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per a poder destinar-ho a proveïment de la ciutadania del poble de Benimàmet en moments puntuals de major demanda.

Per això, tal com ha destacat Vàlua, "amb l'objectiu de complir amb este objectiu s'ha equipat el pou amb un sistema de potabilització format per una desinfecció amb hipoclorit sòdic seguit d'un sistema de filtració en arena, que permetrà eliminar la terbolesa de l'aigua i finalment es complementarà el tractament amb una radiació amb ultraviolada com a barrera de protecció enfront de virus i bacteris".

Destacats