València, escollida millor ciutat del món en qualitat de vida

La classificació anual que elabora InterNations situa a València com a millor ciutat del món en qualitat de vida, en accés a esports recreatius i a recursos sanitaris

Guardar

València. ©Miguel Lorenzo
València. ©Miguel Lorenzo

València torna a encapçalar el rànquing anual del portal InterNations que valora diferents aspectes que fan d'una ciutat la millor per a viure. Concretament, València és la millor ciutat del món en l'índex de qualitat de vida, en la possibilitat de realitzar esports recreatius i en la facilitat per a accedir a recursos sanitaris, sent el millor lloc del món en aquest sentit.

El portal InterNations, la major comunitat mundial de persones que viuen i treballen a l'estranger, realitza aquesta classificació segons els vots dels seus milions d'usuaris, que valoren diferents aspectes.

Malgrat aquestes valoracions, la capital del Túria ha passat de liderar aquesta classificació en 2022 a situar-se, enguany, en tercera posició, per darrere de Màlaga i Alacant. No obstant, València es manté en el 'top3' de millors ciutats del món per a viure per davant de llocs tan diversos com Ras Al Khaimah, Abu Dhabi, Madrid, Mèxic, Kuala Lumpur, Bangkok o Masqat, que completen els deu primers llocs.

Moure's per València tampoc és un problema, ja que els usuaris de InterNations la col·loquen com la tercera millor ciutat del món per a moure's a peu o amb bicicleta, i la novena en transport públic, mentre que també ocupa la tercera posició quant a opcions d'oci.

Carrer de València
Carrer de València

València, una ciutat acollidora

Les persones estrangeres que viuen i treballen a València elogien el cost de vida general (3r), la qual cosa els situa entre els 10 primers llocs de l'Índex de Finances Personals (6é). També destaquen la vida econòmica en l'Expat Essentials Index (15é), situant a la ciutat en el seté lloc quant a habitatges assequibles. Més enllà d'aquestes preocupacions pràctiques, els expatriats també estan ben connectats amb València. La majoria se sent benvinguda ací (89% enfront del 67% a escala mundial), i la mateixa proporció considera que els residents locals són amigables. No sorprén, llavors, que el 80% estiga content amb la seua vida social a València, en comparació amb només el 56% a nivell mundial. Aquests resultats superiors a la mitjana ens porten a ocupar el sisé lloc en l'índex de facilitat d'instal·lació.

Com a aspectes negatius, treballar a l'estranger (36é) a València no és tan bo. Les seues eixides professionals (47é) per a expatriats són les pitjor valorades entre les ciutats espanyoles incloses en el rànquing. I si aquestes persones aconsegueixen aconseguir un treball ací, la falta de seguretat laboral (47é) les genera més preocupacions. No obstant això, encara pot valdre la pena, ja que el 79% està satisfet amb l'equilibri entre la seua vida personal i laboral (enfront del 63% a escala mundial).

En general, el 91% dels estrangers estan contents amb la seua vida a València, en comparació amb el 72% a nivell mundial.

Destacats