València llança la campanya de sensibilització #JosócA

Guardar

neus fabregas
neus fabregas

L'Ajuntament ha posat en marxa la campanya #JosócA, perquè la ciutadania contribuïsca a la difusió d'allò que significa que València siga una Ciutat Refugi. Aquesta iniciativa es desenvoluparà a través de les xarxes socials i en diferents punts de la ciutat en els quals s'han habilitat tres espais, com una mena de photocall, perquè les persones puguen realitzar les seues selfies fent la forma de la lletra A amb els dits, i mostrant, així, el seu suport a la declaració de València com a ciutat d'acolliment i refugi. Aquest gest es compartirà, fins al 31 de juliol, en xarxes socials amb el hashtag #JosócA.

«#JosócA d'Acolliment, de justíciA, de drets humAns, de solidaritAt, d'interculturalitAt i de cooperAció», ha explicat la regidora de Cooperació al desenvolupament i Migració, Neus Fàbregas Santana, en recordar que «a València, com a ciutat refugi, seguim treballant per polítiques públiques d'acolliment i d'inclusió que permeten a les persones que vénen d'altres llocs, trobar una ciutat de drets, igualtat i interculturalitat per poder desenvolupar els projectes vitals que totes les persones somien, vinguem d'on vinguem».

La regidora ha recordat que en el ple de l'Ajuntament de setembre de 2015, València es va declarar ciutat refugi i que, des de llavors, el consistori ha adquirit un compromís «perquè València siga una ciutat de protecció, igualtat i en la qual es reconeguen els drets de totes les persones sense exclusió, i en la qual es garantisca la vida, la llibertat i el benestar».

Emmarcada en aquesta declaració, la regidoria de Cooperació i Migració, ha llançat la campanya #JosócA, que aposta per un model participatiu per part de la ciutadania. Els anomenats espais de photocall estan situats a tres punts diferents de la ciutat: al Mercat Central de València, a l'Estació del Nord, i als jardins de Vivers, els dies de concert.

«Durant tota la història de la humanitat, les persones hem migrat cap a aquells llocs que ens permeten tenir una vida millor, una vida digna. En les últimes dècades assistim a grans desigualtats imposades per un model econòmic i social que repercuteix en tot el planeta. Guerres, pobresa, interessos macroeconòmics, espoli de recursos naturals, vulneració dels Drets Humans són les causes per les quals les persones es veuen forçades a fugir dels seus països per vies, moltes vegades, que atempten fins i tot contra la vida», ha manifestat la regidora, després d'explicar que el compromís de València amb la seua responsabilitat de ser una ciutat refugi segueix avant.

«Ho estem fent des de fa 3 anys: amb millors polítiques d'acolliment, de processos d'inclusió, d'accés als drets més bàsics, de foment de l'associacionisme de migració tan divers a la nostra ciutat, de l'acompanyament per a un apoderament en la participació ciutadana i encara queda molt per caminar. Perquè lamentablement les competències de migració i refugi són estatals i no acompassen en la situació mundial que estem vivint en els últims anys. Mentre les ciutats intentem millorar la vida de les persones que fugen, les polítiques exteriors i d'interior són cada vegada més excloents, violentes i fins i tot, maten», ha explicat la regidora de Cooperació Internacional i Migració, Neus Fàbregas Santana.

Arxivat a:

Destacats