València intensifica la lluita per la igualtat i contra la discriminació

Es preveu que la primera Oficina de No Discriminació de València òbriga les seues portes al llarg de 2020

Guardar

Manifestació a València pel 8M
Manifestació a València pel 8M

València és ciutat lliure d'odi i discriminació. Així ho va corroborar el ple municipal el passat mes d'octubre, en el qual es va manifestar el rebuig a qualsevol mena de discriminació per raó de naixement, raça, sexe, discapacitat, orientació o identitat sexual o qualsevol altra condició personal o social. No obstant això, des del Govern del Rialto es fa un pas més, i anuncien la posada en marxa d'un Pla Municipal de Convivència, sota l'empara de l'Estratègia Valenciana per a la Igualtat de Tracte, la No-Discriminació i la Prevenció de Delictes d'Odi 2019-2024.

L'objectiu? Ja ho avançava l'alcalde de València, Joan Ribó, "que València siga un espai de desenvolupament ple dels drets humans". D'aquesta manera, aquest pla ha de "dissenyar i desenvolupar polítiques de drets humans, com per exemple desenvolupar el dret de ciutadania o la lluita contra el discurs de l'odi i la discriminació".

No obstant això, el més destacat serà la creació de la primera Oficina de No Discriminació de la ciutat de València, que comptarà amb un pressupost inicial, d'aproximadament, 118.000 euros, i que s'espera que òbriga les seues portes al llarg del 2020. Ja s'està treballant en la redacció del projecte perquè València compte amb aquest espai que tindrà com a objectiu aconseguir la igualtat efectiva i real de la ciutadania, així com lluitar contra qualsevol forma de discriminació o propagació de l'odi.

La veritat és que des de l'Ajuntament de València ja han impulsat altres accions que van en la línia de crear una ciutat més lliure i igualitària, com la celebració de l'IgualmentFest, el festival per a la igualtat i contra la violència masclista que organitza el Consistori, o la gran tasca que es desenvolupa des del grup GAMA de la Policia Local de València per a protegir a les dones víctimes de la violència masclista.

L'última d'aquestes accions, l'obertura de les subvencions destinades a associacions i entitats per a projectes que promoguen la igualtat entre homes i dones i de les persones del col·lectiu LGTBI a València. "Amb aquesta convocatòria busquem potenciar relacions de parelles igualitàries, justes i equilibrades; informar, sensibilitzar, investigar i divulgar sobre les desigualtats existents, així com les causes i conseqüències del sistema sexe-gènere i les maneres d'arribar al seu qüestionament i desconstrucció", ha expressat la regidora d'Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI, Lucía Beamud.

Un total de 100.000 euros, amb un màxim de 5.000 euros per projecte, es repartiran entre les entitats i associacions sol·licitants, que tindran de termini fins al pròxim dilluns, 13 de gener de 2020.

Destacats