València impulsa un projecte d'intercanvi d'experiències entre persones joves valencianes i bolivianes

Maite Ibáñez: "Pretenem teixir xarxes amb l'objectiu de promoure la transferència de coneixement i l'intercanvi d'experiències entre la joventut local de diferents països"

Guardar

La regidora de Joventut, Maite Ibáñez
La regidora de Joventut, Maite Ibáñez

A través d'una sèrie de trobades, joves de València i Bolívia intercanviaran experiències i coneixements en matèria de participació, associacionisme juvenil, medi ambient, incidència política, eines per a la comunicació social, identitat cultural i interculturalitat.

La Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració impulsa el Projecte d'Intercanvi Tècnic per a l'Aprenentatge (PITA), juntament amb la Regidoria de Joventut, el Consell de la Joventut de València (CJV), l'organització "Processos Serveis Educatius" de Bolívia, les associacions de joves dels sis municipis bolivians participants en el projecte i al Programa de Cooperació al Desenvolupament, en el marc del Pla de Treball elaborat amb el Fons Valencià per la Solidaritat.

La regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Maite Ibáñez, ha explicat que a través dʻeste projecte "pretenem teixir xarxes amb objectiu de promoure la transferència de coneixement i intercanvi d'experiències entre la joventut local de diferents països". "València ha apostat per la participació, la cooperació, l'acció pel clima, la incorporació de les propostes juvenils a l'àmbit públic, la cultura, etc.", ha assegurat Ibáñez, que ha destacat l'oportunitat que aquests intercanvis poden comportar per als joves valencians i bolivians, perquè puguen ampliar la seua experiència explicant allò que fem ací i aprenent dels altres".

La iniciativa s'inicia aquest dissabte i es desenvolupa durant el mes de febrer i març amb la participació de persones expertes. El projecte ha estat estructurat en sis trobades virtuals.

L'objectiu de la primera trobada, titulada "Incidència política", és millorar la capacitat dels joves per influir en la presa de decisions i en la societat en conjunt a través d'accions que garanteixen la visibilització i l'escolta per aconseguir la incorporació dels seus joves propostes a l'àmbit públic. Igualment, es pretenen obtindre les competències bàsiques per disposar de ferramentes per a l'anàlisi de la realitat i l'elaboració de propostes de millora.

La segona sessió, "Eines per a la comunicació social", gira al voltant del maneig de les xarxes socials de manera efectiva permetent la incidència política.

A la tercera trobada es compartiran experiències en el disseny d'estructures organitzacionals, amb persones que pertanyen a associacions juvenils. La sessió següent està focalitzada en les eines de gestió i planificació estratègica de l'associacionisme juvenil, i disposa dels coneixements tècnics que faciliten la definició de prioritats i estratègies en el desenvolupament de l'activitat associativa.
A la cinquena trobada es treballaran aspectes sobre la identitat juvenil en el sentit de conversar i intercanviar experiències sobre com s'identifiquen i quins són els seus anhels i prioritats, així com la identitat cultural i la interculturalitat a les nostres societats, considerant que vivim processos migratoris permanents.

La sisena sessió se centra en l'acció pel clima des de la joventut. Es pretén conéixer com concep la joventut la problemàtica mediambiental, quina podria ser la incidència que des de la joventut podria desenvolupar i analitzar les contribucions de les persones joves per a la mitigació dels efectes del canvi climàtic. En aquest sentit, s'aprofundirà en com la joventut pot ser un agent de canvi i incidència per situar a l'agenda polítiques públiques sostenibles i s'intercanviaran experiències dels dos països on les persones joves estan sent referents a l'acció pel clima. A més, està previst que joves de València visiten els de Bolívia i viceversa.

Destacats