València impulsa el concurs fotogràfic 'Clic a l'Horta'

Guardar

puerta torres de serrano torres serrans valencia centor el carme barrio del carmen -1
puerta torres de serrano torres serrans valencia centor el carme barrio del carmen -1

L'Ajuntament de València impulsa el concurs fotogràfic 'Clic a l'Horta' per a "posar-la en valor" i "aconseguir que la ciutadania s'acoste a ella". La iniciativa està dirigida a qualsevol persona usuària de càmeres, mòbils i xarxes socials que vulguen ser partícips de la creació de tot un univers de conceptes al voltant de l'horta que tant ens identifica.

El regidor d'Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta, Alejandro Ramon, ha indicat que a través de les fotografies de les persones participants en aquest concurs "podrem incidir en la posada en valor de la utilitat i la importància de l'horta, de la gent que la treballa i dels seus productes". A més, les mateixes imatges, en xarxes com Instagram, "serviran de suport divulgatiu per al mateix concurs", ha destacat.

"Volem donar a conéixer la nostra horta i la seua riquesa en tots els sentits possibles: alimentació, biodiversitat, sostenibilitat, patrimoni... i tot amb un gran respecte per l'esforç constant d'agricultors i agricultores", ha afegit l'edil, que ha fet una crida a la participació en aquest concurs. El termini per a poder fer-lo comença aquest dissabte dia 10 i s'estendrà fins al pròxim 21 de novembre. Durant tot aquest període les persones interessades s'hauran d'inscriure, fer les fotos i entregar-les.

La mostra tracta d'"acostar a la ciutadania a l'horta" com "un dels tresors més valuosos d'Europa", així com "generar comunitat de persones usuàries que s'acosten a ella, fer valdre el producte de la nostra terra, conscienciar sobre l'alimentació saludable, de quilòmetre zero, ecològica i sostenible, propiciar una mirada fresca sobre una valuosa tradició dels valencians i valencianes i conéixer a professionals experts que ens alimenten".

Entre els premis d'aquest concurs hi haurà un de 1.000 euros per al millor reportatge i altres quatre de 500 euros cadascun per als quatre instagramers que seleccione un jurat professional. També hi haurà un premi especial de l'EMT, amb un abonament anual de transport. El lliurament de tots aquests guardons s'efectuarà de manera online o presencial segons evolucione la situació sanitària actual.

Destacats