València implantarà en 2022 rutes turístiques pels carrers de la Malva-rosa i Benimàmet

Guardar

Emiliano García en el Consell de Turisme
Emiliano García en el Consell de Turisme

L'Ajuntament de València posarà en marxa l'any vinent rutes turístiques pels barris de la ciutat. Així ho ha avançat el regidor de Turisme, Emiliano García, durant la sessió del Consell Municipal del Turisme que s'ha celebrat aquest matí en l'Hemicicle del consistori. García ha indicat que la primera de les rutes que entrarà en funcionament discorrerà pel barri de la Malva-rosa. "Continuem treballant per generar activitats en els barris que ajuden a centrifugar per tota la ciutat l'atractiu turístic de València. En eixe marc, hem dissenyat ja i està a punt de senyalitzar-se una nova ruta turística en el barri de la Malva-rosa. L'any vinent donarem continuïtat a aquesta iniciativa amb noves rutes en Benimàmet i algun altre barri més", ha manifestat el regidor.

García també ha apuntat, en relació amb l'objectiu de distribuir l'atenció turística per tota la ciutat, que el consistori també remetrà una sol·licitud a la Generalitat perquè les festes populars de Patraix siguen declarades festes d'interés turístic local de la Comunitat Valenciana. Així mateix, Turisme també està treballant ja en l'elaboració d'una guia arquitectònica que pose en valor els immobles històrics existents en el barri del Cabanyal.

El regidor de Turisme també ha incidit en l'aposta de València per convertir-se en una ciutat referent per a rodatges. En aquest sentit, ha explicat que l'Ajuntament ha iniciat la redacció normativa que regule els rodatges de pel·lícules de cinema, programes de televisió, documentals, anuncis publicitaris, vídeos, reportatges fotogràfics o qualsevol altre producte del sector audiovisual que es desenvolupe en el municipi de València i que requerisca o afecte béns i servicis de competència municipal.

El cinema, de fet, marcarà l'agenda de la ciutat al llarg del pròxim any, ja que València està immersa en les celebracions de l'Any Berlanga. La ciutat està duent a terme nombroses activitats per a donar a conéixer la figura del cineasta valencià i, alhora, impulsar el turisme cultural. "Hem organitzat taules redones, debats, exposicions, activitats per a xiquets, cercaviles i un llarg etcètera al voltant de la figura de Berlanga i la culminació d'aquest aniversari serà la Gala dels Goya que se celebrarà en València el 12 de febrer de 2022", ha incidit el regidor.

Finalment, García ha assenyalat que Turisme abordarà en 2022 col·laboracions amb altres administracions per desenvolupar un nou pla contra l'intrusisme en el sector turístic així com la possible implantació de la taxa turística. "Volem consensuar amb tots els membres del sector la forma i el full de ruta de la taxa turística perquè considerem que és un tema en el qual hem d'estar tots units", ha conclòs.

Destacats