València implanta un sistema innovador per a estudiar l'impacte de les canonades en el sabor de l'aigua

Guardar

mejora sabor agua valencia
mejora sabor agua valencia

La regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía, ha informat que València implantarà "un sistema innovador per estudiar l'impacte en el sabor de l'aigua del seu pas per les canonades". Segons ha explicat, "es tracta d'un estudi pioner amb finançament de l'Agència Valenciana de la Innovació".

Valía ha recordat que Emivasa "manté una constant aposta per la investigació i la innovació que es concreta en projectes com l'anomenat "Aixeta" amb finançament de l'Agència Valenciana de la Innovació i la participació de la Universitat de Sheffield (Yorkshire, Anglaterra) una de les més prestigioses en l'àmbit de la investigació".

Ha explicat que en el marc d'aquest projecte encaminat a desenvolupar solucions per a la millora del sabor de l'aigua en la xarxa distribució d'aigua, "s'ha instal·lat a la ciutat de València un punt de mesurament constant per a estudiar l'impacte real de les canonades sobre el sabor de l'aigua".

Per la seua banda, el CEO de Global Omnium, Dionisio García, ha precisat que s'han instal·lat 16 punts de control i recollida de mostres en la canonada 'pilot', ubicada en el districte de Jesús. "La ubicació d'aquests punts de mostra i el seu seguiment es realitzarà sense afectar en cap moment el subministrament i, a més, protegint la representativitat de les mostres perquè en cap cas perdran el contacte amb l'aigua", ha indicat.

La canonada seleccionada és de polietilé i està situada al carrer Joaquín Navarro, al barri de la Creu Coberta. Els testimonis permetran dur un control programat de les mostres avaluant el comportament i creixement de la pel·lícula o 'biofilm' al llarg del temps. Per analitzar les mostres s'aplicaran tècniques moleculars basades en la metagenòmica i una posterior anàlisi bioinformàtica.

Destacats