El Binomi Universitat-Ciutat desenvoluparà un pla per a formar a la població en respostes abans les emergències. El Pla Integral de Capacitació, Formació i Sensibilització dirigit a la ciutadania es presentarà en centres escolars, associacions de veïns, centres de majors i organitzacions empresarials.
Este pla se centrarà especialment en les persones majors, jóvens i xiquets, així com en els col·lectius més vulnerables i les seues famílies. Llobet ha indicat que "per això, des del mes d'octubre portarem este Pla Integral de Capacitació, Formació i Sensibilització a centres escolars, associacions de veïns, associacions de mestresses de cases, centres de majors i organitzacions empresarials".
Este pla s'ha abordat en la comissió operativa conjunta i s'engloba dins de les campanyes de conscienciació, formació i educació per a la població en situacions d'emergència per desastres naturals que s'inclou en l'"informe-document de conclusions, dades, recomanacions i propostes de la comissió no permanent per a la recuperació de les zones afectades per la dana de 2024 a la ciutat de València", aprovat pel Ple de l'Ajuntament el 25 de febrer.
Com ha indicat Llobet, "fer este pas és essencial per enfortir la preparació davant futurs desastres i, per això, estem treballant de manera conjunta les càtedres de les universitats públiques valencianes i els departaments del consistori implicats en les àrees d'emergència i protecció civil. Tots junts estem treballant per donar resposta als reptes de la nostra ciutat després de la dana".
Igualment, ha recordat que "este innovador model de governança té com a objectiu aprofitar el coneixement acadèmic i la innovació per abordar els reptes urbans i millorar la qualitat de vida de la ciutadania".
Un altre dels acords adoptats en la reunió va ser la reestructuració de la comissió assessora científica del binomi en subgrups d'experts que treballaran en les tres línies d'acció que van assenyalar l'alcaldessa, María José Catalá, i els rectors de la Universitat de València, Mavi Mestre, i la Universitat Politècnica de València, José Capilla, i que són la millora d'infraestructures, la recuperació econòmica i la conservació de l'Albufera.
En la reunió trimestral han participat, per part de l'Ajuntament, Paula Llobet, regidora d'Innovació; Manuel Tomás, coordinador general d'Alcaldia; Josep Ribes, director general de projectes; i Manuel Herrero, cap d'àrea d'Innovació i Agenda Digital. Per part de la Universitat Politècnica de València, van ser presents Salvador Coll, vicerector d'Innovació i Transferència, i Débora Domingo Calabuig, vicerectora de Desenvolupament Sostenible dels Campus. Per part de la Universitat de València, va assistir Justo Herrera Gómez, vicerector d'Economia i Infraestructures.
Finalment, Paula Llobet ha indicat que "el binomi universitat-ciutat de València combina el coneixement, la ciència, la tecnologia i la innovació amb les persones, reforçant-ne el compromís amb l'objectiu de treballar per una ciutat més resilient, més preparada per a afrontar emergències i amb un veïnat més formats per a afrontar possibles situacions adverses".