València fomenta l'ús de la palla de l'arròs com a material per a la bioconstrucció

Guardar

Conveni palla arròs
Conveni palla arròs

L'Ajuntament de València, a través del Consell Agrari Municipal, i la conselleria d'Habitatge i Construcció Bioclimàtica han signat un conveni de col·laboració per a afavorir l'ús de la palla de l'arròs com a material de bioconstrucció. El regidor d'Agricultura i Horta i president del Consell Agrari Municipal, Alejandro Ramon, ha signat el conveni al costat del conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, en la Trilladora del Tocaio, del Palmar, edifici històric lligat al cultiu de l'arròs.

Alejandro Ramon ha assenyalat que la palla de l'arròs és "un important subproducte de l'agricultura de l'Albufera i estem buscant alternatives per a revaloritzar aquest recurs". Per això, amb la signatura d'aquest conveni "busquem posar en valor la palla de l'arròs com un producte de quilòmetre 0 i d'economia circular per a construir de manera més sostenible les nostres infraestructures".

Per la seua banda, Héctor Illueca ha declarat que amb la signatura d'aquest conveni "contribuïm a impulsar una solució sostenible a la problemàtica de la palla d'arròs" i ha recordat que la crema d'aquest producte genera "problemes sanitaris en la població metropolitana afectada per l'asma i altres problemes respiratoris".

El conveni té com a objectiu establir un marc de col·laboració i cooperació per al foment de l'ús de la palla d'arròs com a material de bioconstrucció. El conveni estarà vigent durant quatre anys prorrogables i no origina obligacions de contingut econòmic per a totes dues institucions.

La finalitat del conveni és impulsar els principis de l'economia circular en l'àmbit de l'arquitectura aprofitant un producte com la palla de l'arròs. Es fomenta així la utilització de materials quilòmetre zero, amb baix impacte mediambiental. A més, la utilització d'un producte de deixalla com la palla d'arròs reduiria la utilització d'altres matèries primeres.

La signatura d'aquest acord s'emmarca en el conjunt de les iniciatives europees impulsades actualment en aquest àmbit. Fruit d'aquest conveni, la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica col·laborarà amb l'Ajuntament de València per a la recollida, transport i emmagatzematge de la palla d'arròs per al seu ús en un projecte pilot d'habitatge públic situat a València.

Arxivat a:

Destacats