València expressa la seua solidaritat amb Palestina

Guardar

Solidaridad- Palestina
Solidaridad- Palestina

L'Ajuntament de València ha penjat de la seua façana una pancarta de solidaritat i suport amb el poble de Palestina, després dels esdeveniments protagonitzats ahir per l'exèrcit israelià, que s'han saldat amb la mort d'almenys 60 persones, i més de 2.500 ferides. L'alcalde ha denunciat les accions «al marge de les normes de l'ONU».

«Hem de criticar la brutalitat de l'exèrcit israelià i assenyalar els grans responsables, Donald Trump i Benjamin Netanhayu», ha manifestat l'alcalde, Joan Ribó, davant les preguntes dels periodistes. Ribó ha qualificat d'«intolerable que se salten totes les normes de l'ONU i posen foc en un polvorí com és Orient Mitjà», i ha denunciat que aquest «és un mal camí, que pot tindre conseqüències molt greus, tant des del punt de vista econòmic, però sobretot pel drama humà».

L'equip de Govern Local se suma també a la petició de l'ONG Amnistia Internacional al president del Govern d'Espanya perquè decrete un embargament immediat de venda d'armament a Israel. Segons les dades de l'agència de l'ONU per als refugiats i refugiades palestines (UNRWA), s'ha comptabilitzat un mínim de 60 morts i més de 2.700 ferits en l'atac de les forces armades israelianes contra població desarmada. Per la seua banda, l'Alt Comissionat de Nacions Unides per als Drets Humans, Zeid Raad a l'Husein, ha instat a «parar ja» els atacs de les forces de seguretat d'Israel contra els palestins. Unes dades que hui ha recordat l'alcalde.

En aquesta mateixa línia, la regidora de Cooperació i migració, Neus Fàbregas Santana, ha recordat que «el dret a la vida ha de ser respectat, i els responsables de les atroces violacions dels drets humans hauran de rendir comptes. La comunitat internacional ha de garantir la justícia a les víctimes». La regidora s'ha mostrat «consternada pels assassinats en les protestes de la franja de Gaza», i ha instat a «condemnar sense reserves l'ús excessiu de la força contra els manifestants, que tenen tot el dret a reunir-se i expressar-se pacíficament». Finalment, Neus Fàbregas Santana ha recordat que aquesta vesprada diferents organitzacions i col·lectius socials han convocat la ciutadania valenciana a assistir a una concentració «de repulsa i condemna davant la massacre perpetrada per l'exèrcit d'Israel», que començarà a les 19.30 hores en la plaça de l'Ajuntament.

Destacats